radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 17. aprila ob 17.29 uri, so policisti PP Tolmin obravnavali vlom dve tuji vozili (avtodom in osebno vozilo) na makadamskem parkirišču na hribu Kolovrat ob regionalni cesti Livek - Kambreško. Na kraju so policisti PP Tolmin ugotovili, da je neznani storilec najprej pristopil do avtodoma (znamke Range Rover), nemških registrskih številk in z neznanim predmetom razbil steklo na prednjih desnih vratih vozila. Zatem je iz notranjosti vozila ukradel dve denarnici z vsebino; v njih sta oškodovanca, oba državljana Nemčije imela poleg osebnih dokumentov tudi gotovino. Zatem je nepridiprav pristopil še do drugega parkiranega osebnega avtomobila (znamke Seat Leon), avstrijskih registrskih številk, in tudi na omenjenem vozilu z neznanim predmetom razbil steklo desnih vrat in si iz notranjosti vozila prilastil športni nahrbtnik z vsebino (moško denarnico, v kateri je oškodovanec imel osebne dokumente in gotovino). Prav tako je iz omenjenega avtomobila ukradel žensko torbico, v kateri je oškodovanka imela denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino. Oba oškodovanca sta državljana Avstrije. O kaznivem dejanju so tolminski policisti obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti nadaljujejo s preiskavo navedenih kaznivih dejanj vloma v tuji vozili in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo (Velika tatvina, 205. člen KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo.

Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo, stanovanje, stanovanjski objekt ipd., to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran