radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Bovškem vlomili v kombi
Včeraj, 17. aprila popoldne, so policisti PP Bovec obravnavali vlom v parkirano vozilo (kombi znamke VW California), nemških registrskih številk na Bovškem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 50–letni nemški voznik parkiral omenjeni kombi na makadamskem izogibališču ob levi strani vozišča regionalne ceste (v smeri naselja Log pod Mangartom), zatem pa se je omenjeni voznik in sopotniki (družina) odpravili do bližnjega levega brega Loške Koritnice. Ko so se nemški državljani po krajšem času vrnili do vozila so opazili, da je neznani storilec vlomil v njihovo vozilo (razbito steklo prednjih desnih vrat in steklo na desnih pomičnih vratih). Nepridiprav je iz njihovega vozila odtujil različne predmete (denarnice, v katerih so oškodovanci, državljani Nemčije, imeli poleg osebnih dokumentov tudi gotovino, žensko torbico). Po izvršitvi kaznivega dejanja je storilec z odvzetimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je neznanec povzročil za več kot tisoč evrov materialne škode. O zadevi je policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin navedenega kaznivega podali kazensko ovadbo (sum kaznivega dejanja Velika tatvina – po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči na Ajdovskem poškodovani dve osebi
Danes, 18. aprila ob 11.49 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini (na križišču med Lokavško cesto in Gregorčičevo ulico), kjer je prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je 77–letni voznik osebnega avtomobila vozil po Gregorčičevi ulici in v križišču za Lokavec zapeljal na prednostno cesto ter s sprednjim delom trčil v desni bok drugega osebnega vozila (vozila ga je 46-letna voznica); slednje se je prevrnilo na bok. Po prvih podatkih je voznica utrpela telesno poškodbo (poškodba roke), poškodovan je bil tudi povzročitelj prometne nesreče. Na vozilih je nastala materialna škoda. Kasneje so na kraju posredovali gasilci GRC Ajdovščina, ki so nudili pomoč policistom in reševalcem NMP ZD Ajdovščina. Obe poškodovani osebi so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica zoper 77-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Obravnavani primeri kršitve javnega reda in miru
Včeraj, 17. aprila dopoldne, so policisti v gostinskem lokalu na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu obravnavali kršitev s strani 53–letnega moškega (kazal je očitne znake alkoholiziranosti), ki je nadlegoval goste lokala. Policisti Policijske postaje Nova Gorica so mu zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje) izdali plačilni nalog.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 17. aprila popoldne, obravnavali drugo kršitev v enem od stanovanjskih blokov v Šempetru pri Gorici. Policisti bodo kršiteljici zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, 7. člen ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Tudi policisti na Tolminskem so včeraj, 17. aprila, obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer je prišlo do spora med sorodniki. Policisti PP Tolmin so zaradi kršitve določil 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru kršitelju izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran