radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Zagorelo v bloku v Ljubljani

policija splosniDanes nekaj po polnoči je zagorelo v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Beblerjeve trgu v Ljubljani. Požar se je hitro širil in tako zajel višji nadstropji stanovanjskega bloka. Nekaj po 2. uri je po zahtevni intervenciji gasilcem požar uspelo pogasiti.

Zaradi požara je bilo evakuiranih 93 stanovalcev. Tri osebe so v požaru utrpele poškodbe in sicer gre v enem primeru za hude telesne poškodbe (opekline), v dveh primerih pa lažje telesne poškodbe (vdihovanje dima).

Zdravniško pomoč sta zaradi vdihovanje dima potrebovala tudi policist in policistka, ki sta bila med prvimi na kraju in izvajala evakuacijo stanovalcev. Policista sta bila po pregledu v KC Ljubljana izpuščena domov.

Evakuacijo so poleg policistov izvajali gasilci, reševalci in tudi stanovalci, nedvomno so vsi pri tem tvegali svoja življenja. Zato velja na tem mestu pohvala vsem, ki so v dani situaciji, naredili vse potrebno in še več, da posledice požara niso bile še hujše.

O dogodku so bili obveščeni tudi predstavniki civilne zaščite, ki so na kraju poskrbeli za oskrbo stanovalcev (odeje, voda) in avtobus, kot trenutno zatočišče za stanovalce in morebiten prevoz za potrebe nadaljnje nastanitve.

O požaru je bil obveščen požarni inšpektor.

Po tem, ko so se prostori stanovanjskega bloka prezračili in ni bilo več nevarnosti ponovnega vžiga so se stanovalci vrnili v svoja stanovanja, razen nekaterih stanovanj v 6. in 7 nadstropju, ki so bila zaradi požara poškodovana (stanovalci so si sami organizirali nastanitev).

Omenjeni nadstropji so policisti zavarovali do jutra, ko se je začela kriminalistična preiskava, kjer se bodo ugotavljali vzrok in okoliščine dogodka.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica PU Ljubljana za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...