radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 19.04.2019

policija splosniNa poljski poti na Bovškem padel in se poškodoval 28-letni kolesar
Včeraj, 18. aprila nekaj pred 20. uro, je bila Policija obveščena o dogodku v Bovcu, kjer je na poljski poti med krajem Naklo in tamkajšnjim letališčem padel in se poškodoval 28-letni kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je 28-letni voznik gorskega kolesar pripeljal iz Čezsoče in v križišču (za zaselek Vodenca) zavil levo na poljsko pot (slednja vodi proti bovškemu letališču) z namenom, da bi skrajšal pot do ulice Rupa v Bovcu. Med vožnjo po omenjeni poljski poti (obraščena s travo) je kolesar zapeljal v luknjo in se posledično prevrnil na desni bok ter se poškodoval (poškodba glave). Poškodovanca so kasneje oskrbeli v šempetrski bolnišnici in ga po nudeni oskrbi odpustili v domačo nego.

Delovni nesreči na Bovškem...
Včeraj, 18. aprila ob 16.47 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nesreči na Bovškem (nad vasjo Soča), kjer se je pri delu z motorno žago lažje poškodoval 54–letni moški (manjša vreznina po nogi). Policisti PP Bovec so tujo krivdo izključili.

...in na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 18. aprila, obravnavali delovno nesreči v naselju Vrtovin, kjer je pri delu s frezo poškodoval (poškodba leve goleni) 81-letni moški. Poškodovancu so zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici. Glede na vsa ugotovljena dejstva obravnavanega dogodka so policisti tujo krivdo izključili in bodo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Tovornemu vozilu se je med vožnjo na hitri cesti odlepila tekalna površina pnevmatike
Včeraj, 18. aprila ob 12.01 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na odseku hitre ceste H4 Vogrsko – Selo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 35-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom vozil na omenjenem odseku hitre ceste in med vožnjo odlepilo tekalno površino gume na kolesu vozila, ki jo je odbilo na nasprotno stran hitre ceste. Tam pa se je vanjo zaletel 67-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, primer so policisti zaključil z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Varnostniki v eni od trgovin na Ajdovskem pri tatvini zalotili moškega
Včeraj, 18. aprila ob 18.18 uri, so policiste s strani varnostne službe obvestili, da so zalotili moškega pri tatvini prodajnih izdelkov (v skupni vrednosti 27.65 evrov) v eni od trgovin v Ajdovščini (Tovarniška cesta). Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi predloga za pregon s strani odgovorne osebe oškodovane gospodarske družbe osumljenca kazensko ovadili na novogoriško Državno tožilstvo.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Ajdovščini
Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 18. aprila bo 20.44 uri, obravnavali tatvino na bencinskem servisu v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih sta dva motorista na omenjenem bencinskem natočila gorivo (v skupnem znesku 37.31 evrov) in se nato odpeljala neznano kam ne da bi v prodajalni poravnala račun za natočeno gorivo. Na podlagi predloga za pregon tatvine goriva bodo ajdovski policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Na Goriškem iz prometa izločili dva voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 18. aprila pozno zvečer, so policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 56–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 19. aprila v nočnem času, na območju Nove Gorice (Pristava) ustavili 27–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...