radio tomi predvajalnik

policija nesrecaDanes, 19. aprila ob 7.46 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo (Občina Vipava). Novogoriški prometni policisti so na kraju ugotovili, da je 23–letni voznik kombija (znamke Mercedez-Benz), državljan Moldavije peljal po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal do mesta, kjer se izvaja delo na cesti (na to je bil opozorjen tudi s predpisano prometno signalizacijo), je začel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozili, ki ga je vozil 56–letni voznik, državljan Romunije. Zaradi zoženja dveh prometnih pasov v enega je med njunimi vozili prišlo do oplaženja, in sicer je 23-letni moldavski voznik s prednjim desnim delom osebnega avtomobila oplazil levo stran priklopnega vozila tovornega vozila, nato pa je omenjeni voznik kombija s prednjim levim delom trčil v odbojno ograjo. Zatem je kombi odbilo v desno, neposredno pred tovorno vozilo, kjer je prišlo do trčenja; 56-letni voznik tovornega vozila je trčil v desni bočni del kombija. Kombi je nato odbilo v desno, kjer je s prednjim desnim delom trčilo v betonski blok, nato pa ga je odbilo nazaj v levo, kjer je vozilo s prednjim delom obstalo na sredini vozišča (obrnjeno v smeri Vipave). V prometni nesreči sta bila 23-letni voznik kombija in 36-letni sopotnik v njegovem vozilu lažje telesno poškodovana in so ju kasneje na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina. Kasneje so reševalci 23-letnega moldavskega voznika odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 23-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev 52. člena ZPrCP) izrekli globo (v višini 120 evrov).

Nedolgo zatem oz. 8.21 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni tudi o drugi prometni nesreči III. kategorije na odseku hitre ceste H4 proti Vipavi (v tunelu). Nesrečo je povzročil 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v tovorno vozilo, katerega je peljal 48-letni voznik. Ta je imel poleg sebe še 48-letno sopotnico, ki se je v nesreči poškodovala in so jo odpeljali v bolnico. Ukrep sledi glede na težo poškodbe. Drugo prometno nesrečo (ki se je sicer zgodila na območju PU Nova Gorica) so sicer obravnavali prometni policisti z območja PU Koper, saj so novogoriški prometni policisti v tem času še obravnavali zgoraj opisano prometno nesrečo. Posredovali so tudi gasilci (GRC Postojna)

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran