radio tomi predvajalnik

Med vikendom oz. v soboto, 20. aprila ob 16.16 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o nesreči 52-letnega jadralnega padalca (z območja Mestne občine Ljubljana) na težko dostopnem terenu na območju Gorenje Trebuše (v kraju imenovanem Razazija, na 790 metrih nadmorske višine). Policisti so na kraju ugotovili, da je omenjeni 52-letni jadralni padalec (bil je ustrezno opremljen za letenje s padalom) okoli 15.45 ure z jadralnim padalom vzletel s travnika izpred ene od tamkajšnjih hiš in nato letel proti travniku, približno 200 višinskih metrov nižje v blizu drugega stanovanjskega objekta. Po približno petih minutah je med pristankom napačno ocenil višino in tik pred travnikom zadel vrh okoli 20 metrov visokega drevesa. Posledično se je s sedežem jadralnega padala drsel skozi krošnjo drevesa, dokler se vrvice kupole jadralnega padala niso ovile okoli vej drevesa in tako zaustavile nadaljnjo padanje (obvisel je približno 15 metrov nad tlemi). Med padanjem oz. drsenjem ob deblu drevesa se je 52-letnik z obema nogama večkrat zataknil med veje in si poškodoval nogi (sum zloma obeh gležnjev).

Na kraju nesreče sta bila tudi policista gorske policijske enote PU Nova Gorica (opravljala sta naloge reševanja ponesrečenca in ogled kraja nesreče) in reševalci GRS Tolmin, ki so hudo poškodovanega jadralnega padalca najprej spustili z drevesa in mu zatem nudili prvo pomoč. Po nudeni oskrbi so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika skupaj s policistom letalcem in ga s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

 nesreca padalca 1

nesreca padalca 2

nesreca padalca 3

(Foto: Gorska policijska enota PU Nova Gorica)

Policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran