radio tomi predvajalnik

Policisti Postaje prometne policije Koper so 24. 4. 2019 izvajali nadzor nad vozniki tovornih vozil na avtocestnem križu med Senožečami in Postojno. Med nadzorom so na počivališču Studenec ustavili 43 letnega voznika tovornega vozila, drž. Srbije z urejenim prebivanjem v R. Sloveniji. Policisti so med kontrolo pregledali oz. opravili analizo podatkov iz tahografa in ugotovili, da zapisani podatki kažejo na to, da je voznik, ko je vozil tovorno vozilo in bil ustavljen, spal oz. počival. Zaradi suma, da je v vozilo nameščena naprava za manipulacijo tahografa, je bil odrejen izredni pregled tahografa v pooblaščeni delavnici v Postojni. Pooblaščeni delavec je ugotovil, da je v vozilo dejansko vgrajena naprava, ki omogoča manipulacijo podatkov v tahografu, nakar je bila naprava odstranjena in s tem so bili vzpostavljeni pogoji za pravilno delovanje tahografa.

Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 2.000 evrov, zoper prevozno podjetje iz okolice Ptuja pa je bil uveden prekrškovni postopek. Zakon za prevozniško podjetje predvideva globo v višini od 6.000 do 24.000 evrov. Podjetje bo moralo poravnati tudi vse stroške, ki so nastali v postopku.

 manipulacija tahografa 1

manipulacija tahografa 2

Dimitrij Marušič
Policijska uprava Koper
višji samostojni policijski inšpektor II

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran