radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Policisti in kriminalisti uspešno preiskali roparsko tatvino na hitri cesti H4 pri Vipavi

policija splosniPolicisti Policijskih postaj Ajdovščina in Nova Gorica ter novogoriški kriminalisti so pred kratkim uspešno preiskali kaznivo dejanje roparske tatvine, ki se je v začetku januarja letošnjega leta zgodila na hitri cesti H4 Vrtojba - Razdrto blizu Vipave v škodo 45-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Severne Makedonije.

Kot smo poročali je omenjeni voznik na bencinskem servisu v Vrtojbi (ob hitri cesti H4) z neznanim ostrim predmetom na oškodovančevem avtomobilu preluknjal pnevmatiko avtomobila (znamke Audi). Kasneje je voznik nič hudega sluteč nadaljeval z vožnjo po hitri cesti proti Ljubljani in nedolgo zatem opazil, da se je pnevmatika na njegovem vozilu spraznila. Z vozilom se je ustavil na SOS izogibališču hitre ceste (pred Vipavo), da bi zamenjal poškodovano pnevmatiko. Ko je 45-letni voznik menjaval zadnjo desno pnevmatiko, se je na nasprotni strani hitre ceste (v smeri Nove Gorice), ustavilo neznano osebno vozilo temnejših barv, iz njega pa sta takrat izstopila dva nepridiprava. Eden izmed njiju (49-letni osumljenec) je preskočil varnostno ograjo in iz njegovega vozila na predrzen način odvzel moško usnjeno torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg dokumentov tudi gotovino). Nepridiprava pa so pri omenjenem nezakonitem početju zalotili oz. je na tatvino z glasnim vpitjem opozorila sopotnica v oškodovančevem vozilu. Voznik je sicer nemudoma stekel za 49-letnim storilcem in ga pri prehodu preko varnostne ograje sicer dohitel, vendar ga je 49-letni storilec, da bi ukradeni predmet (moško torbico) obdržal, zoper njega uporabil fizično silo in ga lažje telesno poškodoval (poškodba desnega kolena in več prstov desne roke). Storilec je nato vstopil v neznano vozilo (na sopotnikovi strani), nato pa sta se s sostorilcem s kraja odpeljala proti Vrtojbi. Nedolgo zatem sta se storilca vrnila oz. pripeljala na kraj dogodka in med vožnjo iz avtomobila v bližino oškodovanca odvrgla odtujeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo po hitri cesti proti Razdrtemu. Kasneje so oškodovancu (in sopotnici) zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Ajdovščina.

V nadaljevanju preiskave v predkazenskem postopku so policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica ugotovili, da je omenjenega kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 49–letni moški, državljan Kosova (stalno bivajoč na območju Republike Češke). Pri preiskavi je slovenska policija sodelovala tudi s tujimi varnostnimi organi. Osumljenec je bil v drugi polovici aprila izsleden na območju PU Koper, policisti pa so mu 20. aprila odvzeli prostost v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku. 49-letnega osumljena so policisti istega dne s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine (po določilu 207. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopke k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljenca odredil pripor.

Prav tako policija ne izključuje možnosti, da je zgoraj navedeni osumljenec podobna kazniva dejanja v preteklem obdobju na podoben način izvršil tudi na območju drugih policijskih uprav v Sloveniji.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...