radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes, 1. maja ob 14.58 uri, je bila Policija obveščena o nesreči jadralnega padalca na Kobariškem (Starijski vrh). V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je 49–letni jadralni padalec iz Madžarske (udeleženec tekmovanja v jadralnem letenju) letel nad pobočjem Stola nad Kobaridom in med letenjem med vasjo Staro selo in Kobaridom se mu je po prvih podatkih najverjetneje zaradi sunka vetra zaprlo padalo. Madžarskemu jadralnemu padalcu je uspelo rezervno padalo odpreti tik nad tlemi, tako da je pristal na kraju imenovan Starijski vrh. Na kraj dogodka so bili s strani pristojne službe napoteni tudi pripadniki GRS Tolmin in reševalna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z vojaškim helikopterjem z Brnika in kmalu po njihovem prihodu jje madžarski državljan občutil močne bolečine (najverjetneje zaradi trdega pristanka) v predelu hrbta. Kasneje so poškodovanca reševalci z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico na Jesenice.

Policisti PP Bovec bodo v zvezi z obravnavanim dogodkom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran