radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 15.05.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete 5 tatvin, 6 vlomov in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v enem primeru nasilja v družini, kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov.

Na območju centra Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil dva računalnika in dva prenosna diska. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Medvodah so neznanci vlomili v vitrino pred specializirano trgovino ter iz nje odtujili ure. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2400 evrov škode.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v prodajalno, od koder je bila odtujena menjalnina, cigareti in alkoholne pijače. Nastalo je za okoli 1000 evrov materialne škode.

Na Velikem Mlačevem je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznanec odtujil denar. Lastnik je bil oškodovan za okoli 300 evrov.

Na Jamovi cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder je bilo odtujeno več orodja. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

Prijet storilec vloma v vozilo
Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v parkirano vozilo v Šiški. Storilca je na kraju zalotil lastnik, vendar mu je s kraja pobegnil. Na podlagi podanega opisa osumljenca so ga policisti kmalu na Celovški cesti tudi izsledili in prijeli. Pri njem so našli odtujen prenosnik. 56-letnemu osumljencu, drž. Črne Gore, so policisti odvzeli prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1, danes priveden pred preiskovalnega sodnika. Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

Prometne nesreče
Včeraj okoli 13 ure je na Gallusovem nabrežju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in voznikom osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesar ni upošteval znaka rdeči luči na semaforju. V nesreči je kolesar zadobil lahke telesne poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj okoli 20. ure je na Hacquetovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med peško in voznikom osebnega vozila. Vzrok za nesrečo je nepravilno prečkanje peške, voznik pa je pri vzvratni vožnji trčil vanjo. V nesreči je peška zadobila lahke telesne poškodbe, policisti so ji izdali plačilni nalog.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...