radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete 5 tatvin, 6 vlomov in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v enem primeru nasilja v družini, kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov.

Na območju centra Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil dva računalnika in dva prenosna diska. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Medvodah so neznanci vlomili v vitrino pred specializirano trgovino ter iz nje odtujili ure. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2400 evrov škode.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v prodajalno, od koder je bila odtujena menjalnina, cigareti in alkoholne pijače. Nastalo je za okoli 1000 evrov materialne škode.

Na Velikem Mlačevem je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznanec odtujil denar. Lastnik je bil oškodovan za okoli 300 evrov.

Na Jamovi cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder je bilo odtujeno več orodja. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

Prijet storilec vloma v vozilo
Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v parkirano vozilo v Šiški. Storilca je na kraju zalotil lastnik, vendar mu je s kraja pobegnil. Na podlagi podanega opisa osumljenca so ga policisti kmalu na Celovški cesti tudi izsledili in prijeli. Pri njem so našli odtujen prenosnik. 56-letnemu osumljencu, drž. Črne Gore, so policisti odvzeli prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1, danes priveden pred preiskovalnega sodnika. Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

Prometne nesreče
Včeraj okoli 13 ure je na Gallusovem nabrežju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in voznikom osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesar ni upošteval znaka rdeči luči na semaforju. V nesreči je kolesar zadobil lahke telesne poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj okoli 20. ure je na Hacquetovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med peško in voznikom osebnega vozila. Vzrok za nesrečo je nepravilno prečkanje peške, voznik pa je pri vzvratni vožnji trčil vanjo. V nesreči je peška zadobila lahke telesne poškodbe, policisti so ji izdali plačilni nalog.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran