radio tomi predvajalnik

policija splosniV Vrtojbi kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli vozilo
Včeraj, 15. maja, so prometni policisti v Vrtojbi (območje nekdanjega mejnega prehoda) imeli v postopku 53–letnega voznika osebnega vozila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo (na podlagi 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v Biljah udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 15. maja okoli 8. ure zjutraj, so policisti na območju naselja Bilje (Občina Miren-Kostanjevica) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov (stari 30 in 42 let). Nobena od udeleženk prometne nesreče ni bila telesno poškodovana. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so prometni policisti v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V Vrtojbi kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli vozilo
Včeraj, 15. maja, so prometni policisti v Vrtojbi (območje nekdanjega mejnega prehoda) imeli v postopku 53–letnega voznika osebnega vozila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo (na podlagi 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Vogrskem se je med montažo zidarskega dvigala lažje poškodoval 30-letni delavec
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 15. maja ob 13. uri, obravnavali delovno nesrečo na območju naselja Vogrsko, kjer se je med montažo zidarskega dvigala lažje poškodoval 30–letni samostojni podjetnik (poškodba prsta na roki). Kasneje so poškodovancu zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V delovni nezgodi na Tolminskem se je lažje poškodovala 46-letna delavka
Policisti PP Tolmin so včeraj, 15. maja v popoldanskih urah, obravnavali delovno nesrečo v enem od podjetij na Tolminskem in v kateri je bila lažje poškodovana 46–letna delavka. Po sedaj zbranih podatkih je do nesreče prišlo med odpravljanjem napake na montažni liniji, kjer je delavki železna igla stroja poškodovala roko (poškodba prsta). Kasneje so poškodovanki zdravniško oskrbo nudili v šempetrski bolnišnici in je bila odpuščena v domačo nego. Tudi v tem primeru so policisti tujo krivdo izključili in bodo o nesreči podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavana primera tatvine goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi
Novogoriški policisti so včeraj, 15. maja, na podlagi pisnih prijav oškodovane gospodarske družbe obravnavali dve kaznivi dejanji v zvezi s tatvino goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Prvo kaznivo dejanje se je zgodilo 7. maja zjutraj, ko je na omenjeni bencinski servis pripeljal voznik avtomobila (znamke Citroen) in na točilnem mestu v vozilo natočil za 27 evrov goriva in kasneje v poslovalnici poravnal račun za druge prodajne izdelke iz omenjene trgovine, natočenega goriva pa ni plačal.

Druga tatvina goriva pa se je zgodila tri dni kasneje oz. 10. maja letos, ko je voznik osebnega vozila (znamke Ford), tujih registrskih številk, na istem bencinskem servisu v Vrtojbi v vozilo natočil za 28 evrov goriva in ravno tako v prodajnih prostorih bencinskega servisa plačal za določen prodajni izdelek iz trgovine, računa za natočeno gorivo pa ni poravnal. V obeh primerih bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Na Tolminskem pred nekaj dnevi poškodovali parkirano osebno vozilo
Včeraj, 15. maja ob 8.50 uri, so policisti obravnavali nedavni primer poškodovanja osebnega avtomobila na parkirišču v Tolminu. Po sedaj zbranih obvestilih je neznanec 10. maja letos v dopoldanskih urah z ostrim predmetom podrsal zadnja desna vrata osebnega avtomobila (znamke Opel) in tako lastniku povzročil za približno sto evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja. V zvezi z omenjenim primerom bodo tolminski policisti podali ustrezen ukrep.

Neznanec si je prilastil pozabljeno gotovino na bankomatu
Novogoriški policist so včeraj, 15. maja zgodaj popoldne, obravnavali sum kaznivega dejanja Zatajitev(po 208. členu KZ-1) na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec nekaj minut po 12. uri prišel do bankomata v Novi Gorici (Kidričeva ulica), kjer je našel in si protipravno prilastil pozabljeno gotovino (50 evrov). Neznanec je nato z denarjem odšel neznano kam. Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na novogoriški Državno tožilstvo.

Na Ajdovskem iz parkiranega tovornega vozila kradli gorivo
Danes, 15. maja dopoldne, so policisti obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, ki je bilo parkirano v Gojačah (industrijska cona). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči iz omenjenega vozila ukradel približno 50 litrov goriva. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran