radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 116 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 3 poskuse vlomov in 4 primere poškodovanj tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v enem primeru nasilja v družini, o dogodku še zbirajo obvestila.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju Ljubljane obravnavali 5 tujcev zaradi nedovoljenega prehoda državne meje (drž. Pakistana, Alžirije in Maroka), vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Poskusi vlomov
Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o poskusu vloma v hišo v Mengšu. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec konec preteklega tedna skozi stranska vrata vlomil v notranjost, pregledal prostore, od koder pa ni ničesar odtujil. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 200 evrov.

Včeraj nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o poskusu vloma v prostore bencinskega servisa v Dobrunjah, kjer so neznani storilci poskušali s silo vstopiti v objekt, kar pa jim ni uspelo in so od dejanja odstopili.

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o poskusu vloma v poslovi prostor v Ivančni gorici, kamor so neznanci vlomili preko noči skozi pritlično okno. Po pregledu prostorov niso ničesar odtujili. Povzročili so za nekaj sto evrov škode.

Prometne nesreče
Včeraj okoli 19. ure je na cesti med Blagovico in Lukovico prišlo do prometne nesreče, kjer sta trčili dve osebni vozili. 57 letna voznica, ki je vozila po glavni cesti iz smeri Blagovice proti Lukovici in pri zavijanju na uvoz avtoceste ni upoštevala pravil prednosti ter zaprla pot nasproti vozeči 41 letni voznici. Pri tem je bila povzročiteljica lahko telesno poškodovana. Izdan ji je bil plačilni nalog zaradi kršitve določil 58. člena ZPrCP.

Okoli 13.40 ure je na lokalni cesti iz Rašice proti Gameljnam zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel 37 letni kolesar. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran