radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 172 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 693 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali šest kršiteljev. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in poskusov izmika mejni kontroli.

Prometna nesreča v Gornji Težki Vodi
19. 5. dopoldne se je na cesti Novo mesto - Metlika v Gornji Težki Vodi zgodila prometna nesreča z udeležbo treh voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 62-letni voznik osebnega avtomobila znamke Kia, ki je peljal iz smeri Metlike proti Novem mestu. V Dolnji Težki Vodi je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je z vozilom najprej oplazil avtomobil 42-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri in trčil še v avtomobil 58-letnega voznika. V nesreči se je huje poškodoval povzročitelj, lažje poškodbe pa so utrpeli tudi potnica v vozilu povzročitelja, 42-letni voznik in potnica v vozilu 58-letnega voznika.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Metlika so 18. 5. zvečer v Rosalnicah ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola. V noči na 19. 5. so sevniški policisti zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 18- letnemu vozniku osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola. Avtomobila so kršiteljema zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V Črmošnjicah pri Stopičah je med 16. 5. in 17. 5. nekdo vlomil več počitniških hiš. Po prvih ugotovitvah je iz enega objekta odtujil električni vodnik. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Vratno na območju Šentjerneja je 17. 5. dopoldne nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 5000 evrov.

Med 16. 5. in 17. 5. je v Šentjoštu neznanec vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in okoli 50 litrov vina. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Gabrju je med 16. 5. in 17. 5. nekdo vlomil v lesen pomožen objekt in odtujil agregat in akumulator. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

17. 5. je v bližini naselja Hrib pri Orehku nekdo vlomil v brunarico. Odtujil je živila in posodo z gorivom.

S Koštialove ulice v Novem mestu je v noči na 19. 5. nekdo odpeljal avtomobilsko prikolico, na kateri so bila naložena drva. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

V okolici Dolenjskih Toplic je neznanec vlomil v prostore gasilskega doma in odtujil motorno žago in nekaj kosov gasilske opreme. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Premagovcih na območju Krškega je med 14. 5. in 18. 5. nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil več kosov opreme in pohištva. Lastnika je oškodovan za okoli 500 evrov.

V Gradacu je v noči na 19. 5. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je ročno svetilko in povzročil za okoli 450 evrov škode.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so med 17. 5. in 20. 5. pri kontroli treh tovornih vlakov našli tri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki so se skriti na podvozjih vagonov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 18. 5. je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila iz Severne Makedonije. Policisti so med pregledom tovornega dela našli štiri državljane Makedonije, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran