radio tomi predvajalnik

policija splosni17. 5.
Ob 21. uri je bila na Belokriški cesti v Portorožu prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena Mariborčan in Izolanka, oba z osebnima avtomobiloma. Nesrečo je povzročila Izolanka, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del vozila pred sabo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat 0.96 mg/l, policisti pa so jo odpeljali v pridržanje. Sledi ji obdolžilni predlog zaradi kršitev 44/5-2/1 ZPrCP, 105/5/4-2 ZPrCP in 16/6-1 ZPrCP.

Ob 22.20 pa je bila prometna nesreča na avtocesti od Kopra proti Razdrtem. 43-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto 64-letnega državljana Bolgarije. Povzročitelj je napihal 0,37 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

Meja pitja naj bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.

18. 5.
Ponoči so imeli policisti v postopku 16-letnika z mopedom, ki je bil pozitiven na mamila. Ima tudi predelan moped, ki so ga zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi kršitev 56/8-1 ZVoz, 107/12-10 ZPrCP, 41/5-1 ZMV, 18/6-1 ZMV.

Ob 20. uri smo bili obveščeni, da na cesti med Pivko in Postojno (Matenja Vas) osebni avto močno vijuga po cesti, obrača z ročno, vozi tudi 120 km/h po Postojni in prehiteva v škarje. Policisti so ustavili 28-letnika, ki je napihal 0,63 mg/l. Poleg tega je vozil neregistriran avto in v času prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

19. 5.
Ob 0.30 so policisti na počivališču Ravbarkomanda-vzhod (smer LJ) ustavili vozilo, ki ga je peljal 40-letni državljan Romunije, sopotnik je bil dve leti mlajši državljan Romunije. Pri kontrolI so ugotovili, da imata v tovornem delu večje število avtodelov, ki pripadajo različnim vozilom znamk Ford, BMW in VW, za katere nimata listin. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zadeva se vodi kot kaznivo dejanje prikrivanja.

20. 5.
V Izoli je nekdo ponoči vlomil v bencinski servis, ukradli so večje število cigaret različnih znamk. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 17. 5. 2019 od 7.00 ure, do danes, 20. 5. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 39 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

23 oseb so obravnavali policisti PP Kozina, 14 oseb PP Ilirska Bistrica in 2 osebi PPIU Koper, ki so jih vračali italijanski varnostni organi (vstopili sta na območju PU Novo mesto).

21 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 15 pa jih bo tekom današnjega dne oz. po zaključenih postopkih. 2 osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:

  • Pakistan 26x
  • Turčija 8x
  • Tunizija 3x
  • Afganistan 2x

V petek, ob 22.50, so policisti pričeli na cesti Podgrad - Hrušica slediti vozilu Fiat Marea (italijanskih registrskih številk), ki na znake ni ustavljalo. V Hrpeljah je bil uporabljen stinger, ki ga je voznik prevozil in bežal naprej, vendar so vozilo čez minuto ustavili. Voznik je pobegnil, policisti pa so v vozilu prijeli 8 državljanov Pakistana in tri državljane Tunizije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Voznika se še išče, ilegalni migranti so bili naslednji dan vrnjeni na Hrvaško.

V soboto popoldan smo dobili informacijo, da od Obrova proti Golcu hodi osem oseb. Policisti so dejansko prijeli 8 državljanov Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, peš. Eden od njih jih je vodil s pomočjo zemljevida in je zato osumljen pomoči pri sprovajanju čez državno mejo.

V nedeljo, ob 0.48, so policisti v Tubljah ustavili kombi, v katerem je bilo 8 ilegalnih migrantov, državljanov Turčije, voznik pa 45-letni državljan Italije. Turki bodo vrnjeni na Hrvaško, vozniku sledi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 21.09 so policisti na Kozini so ustavili osebni avto Alfa 147, italijanskih registrskih številk. V vozilu je bilo poleg voznika še sedem ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Migranti bodo po zaključenih postopkih predani na Hrvaško, voznik, prav tako državljan Pakistana (z urejenim statusom v Italiji), pa bo s kazensko ovadbo (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države) predan preiskovalnemu sodniku.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran