radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 19. maja ob 20.35 uri, so prometni policisti med nadzorom cestnega prometa na regionalni cesti med Vipavo in Ajdovščino obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. V križišču regionalne ceste je iz Dolge Poljane pripeljal voznik osebnega avtomobila (znamke Honda) in pot nadaljeval preko regionalne ceste v smeri naselja Dolenje; pri tem voznik ni ravnal v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo, saj se na križišču ni ustavil pri prometnem znaku za izrecne odredbe »Ustavi«.

Prometni policisti so zatem voznika avtomobila (na zadnjem delu vozilo ni imelo nameščenih registrskih tablic) pred vasjo Dolenje na predpisan način (z modro svetilko in kratkim zvočnim znakom s sireno) ustavljali, vendar voznik tega ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval proti omenjenem naselju. Pred naseljem Dolenje je pobegli voznik zavil levo (spremembo smeri vožnje ni pravočasno in nedvoumno nakazal z utripalkami) in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po lokalni cesti proti naselju Slap (Občina Vipava). Ko je pripeljal do omenjene vasi je z vozilom zavil ostro desno na makadamsko pot, pri zavijanju pa je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo najprej v desno in nato v levo. Kljub temu je z vožnjo nadaljeval po makadamski poti (pri naselju Slap) med vinogradi, po približno kilometru vožnje pa se je z vozilom v klancu (pod naseljem Planina) ustavil oz. z vozilom obtičal v blatu (v njegovem vozilu sta bila tudi sopotnik in sopotnica, oba stara 18 let).

Policisti Postaje prometne policije so v nadaljevanju postopka ugotovili, da 18–letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je v prometu vozil neregistrirano vozilo. Policisti so mlajšemu vozniku vozilo zasegli (po 23. členu ZPrCP). Zoper 18-letnika bodo prometni policisti zaradi storitve več hujših kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Sicer pa so policisti navedenega mlajšega voznika v preteklem obdobju že obravnavali zaradi storitve hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran