radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči II. kategorije na Soški cesti tri osebe lažje telesno poškodovane
Včeraj, 19. maja ob 15.13 uri, so policisti na glavni cesti Solkan – Plave (blizu kraja imenovanega Dolga njiva) obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo, tri osebe pa so utrpele predvidoma lahke telesne poškodbe. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letna voznica avtomobila (v vozilu sta bila tudi dva mlajša sopotnika – otroka) vozila iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi neprilagojene hitrosti (na mokrem vozišču) v desnem ostrem ovinku izgubila oblast nad vozilom zaradi česar je njeno vozilo zaneslo izven vozišča, kjer je bočno trčila levo v skalnato brežino. Od tam pa je avtomobil odbilo v desno in se zaletela v varnostno ograjo, kjer je vozilo tudi obstalo. Po nesreči so reševalci NMP ZD Nova Gorica poškodovancem na kraju nudili zdravniško oskrbo in jih nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. S strani zdravstvenega osebja je bilo ugotovljeno, da so vsi trije udeleženci prometne nesreče utrpeli lažje telesne poškodbe. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 38-letni voznici zaradi kršitve prometne zakonodaje (odgovornost za storitev prekrška po 45. členu ZPrcP – neprilagojena hitrost) izdali plačilni nalog.

Delovni nesreči na Tolminskem in v okolici Idrije
Danes, 20. maja bo 12.34 uri, so policisti PP Tolmin obravnavali delovno nezgodo v podjetju na območju naselja Čiginj, kjer se je poškodoval mlajši delavec. Do delovne nezgode je prišlo med dvigovanjem (s pomočjo dvigala) električnega motorja iz montažne jame, pri čemer je kljuka (ki ni bila zapeta) udarila delavca v glavo in ga poškodovala. Kasneje so predvidoma lažje poškodovanega delavca zdravniško oskrbeli v ZD Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O dogodku je Policija obvestila poleg pravosodnih organov tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

Prav tako so policiste OKC PU Nova Gorica danes, 20. maja okoli poldneva, obvestili tudi o delovni nesreči v skladišču enega od podjetij v Spodnji Kanomlji (Občina Idrija). Po prvih zbranih podatkih je voznik viličarja pri vzvratni vožnji z zadnjim delom viličarja zadel drugega delavca v gleženj noge. Poškodovanega delavca so kasneje na kraju oskrbeli reševalci ZD Idrija in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje. Viličarist je med premikom uporabljal zvočne in svetlobne znake. Policisti PP Idrija nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil glede vseh okoliščin nesreče, o varnostnem dogodku pa so poleg pravosodnih organov obvestil tudi krajevno pristojno delovno inšpekcijsko službo.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi
Danes, 20. maja zjutraj, so policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila (znamke VW Golf), italijanskih registrskih številk, na točilnem mestu v vozilo natočil za 62 evrov dizelskega goriva in zatem s kraja odpeljal ne da bi v prodajnih prostorih bencinskega servisa gorivo plačal. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec z avtomobila ukradel zunanji plastični pokrov ogledala
V soboto, 18. maja nekaj po 4. uri zgodaj zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino zunanjega plastičnega pokrova desnega ogledala na osebnem avtomobilu (znamke Opel) v Novi Gorici (Ulica Gradnikovega brigade). Neznanec je po nezakonitem početju z ukradenim predmetom s kraja odšel neznano kam. Zaradi omenjenega kaznivega dejanje je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno 300 evrov. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški o primeru s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Goriškem
V petek, 17. maja pozno zvečer, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od lokalov v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil eden od gostov lokala (19-letni moški), ki se je najprej nedostojno vedel do uslužbenke lokala, kasneje pa se je spravil še na enega od varnostnikov. Zaradi tega je moral eden od varnostnikov zoper kršitelja uporabiti tudi fizično silo. Policisti so 19-letnemu kršitelju zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o zasebnega varovanju izdali plačilni nalog. Med izvedbo ukrepa s strani varnostnika se je v postopek vpletel tudi starejši mladoletnik. Tudi zoper njega bodo policisti podali ustrezen ukrep (obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče).

Povoženje divjadi na hitri cesti
Včeraj, 19. maja nekaj minut po polnoči, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (lisica) na hitri cesti H4 med Vipavo in Ajdovščino ( kmalu po uvozu Vipava ) s strani voznice osebnega avtomobila (Hyundai). Slednji je med vožnjo na omenjenem odseku hitre ceste na vozišče stekla lisica in jo povozila. Na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba odbijača in meglenke). Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran