radio tomi predvajalnik

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so v sredini meseca maja zasegli večjo količino prepovedane droge, za katero se utemeljeno sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo rastlino in kokain.

Prejeli so prijavo, da naj bi 42-letni slovenski državljan v poslovnem objektu na območju Šiške gojil prepovedano drogo. Pri tem pa naj bi mu pomagal 43-letni državljan Bosne in Hercegovine. Osumljenca sta bila 14. 5. 2019 na območju Ljubljane prijeta in pridržana na podlagi 157. člena ZKP. Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi 1.6 kilograma prepovedane droge kokain. V nadaljevanju so policisti pridobili odredbo sodišča in opravili preiskavo prostorov na območju Ljubljane in okolice Kranja ter preiskavo njunih osebnih vozil.

Ugotovljeno je bilo da sta osumljenca preko svojih podjetij v začetku leta 2018 najela poslovni objekt v Šiški, skladiščne prostore objekta pa preuredila, da sta v njih lahko gojila konopljo rastlino.

Pri preiskavi stanovanjske hiše 42-letnega osumljenega v okolici Kranja, so policisti našli in zasegli okoli 440 sadik prepovedane droge konoplja-rastlina in pripomočke za gojenje (kot. npr. lonci za gojenje, grelnike, škropilnica, ventilatorje, UV žarnice, aluminijaste zaščite in sušilce).

Pri preiskavi poslovnega objekta v Ljubljani pa so v dveh ločenih prostorih našli in zasegli okoli 530 sadik prepovedane droge konoplje-rastline, 31 paketov s posušeno rastlino - konopljo. Tudi v teh dveh prostorih so bili najdeni in zaseženi pripomočki za gojenje konoplje (luči, napeljava, šotori...).

V vozilu 42-letnega osumljenega je bilo najdenih in zaseženih več mobilnih telefonov ter en zavitek alu – folije v katerem je bila prepovedana droga kokain.

Osumljeni 42-letnik je bil po zaključenih aktivnostih s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 v zvezi z 20. členom KZ-1 (sostorilstvo) priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Zoper 43-letnika je bilo pridržanje po zbranih obvestilih odpravljeno, zanj bo podana kazenska ovadba.

V preteklosti še nista bila obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.
Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede nezakonitega odjema elektrike na škodo dveh podjetij za distribucijo električne energije. Po zbranih podatkih bo zoper 42-letnega osumljenca podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1. Z dejanjem sta omenjeni podjetji oškodovani za več tisoč evrov.

zaseg droge ljubljana siska 1

zaseg droge ljubljana siska 2

zaseg droge ljubljana siska 3

zaseg droge ljubljana siska 4

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran