radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 193 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 64 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 2 poskusa vlomov in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali dva poskusa vlomov.

Enega na območju Bežigrada, kjer je neznanec skušal zlomiti ključavnico, nato pa je od vloma odstopil. Nastalo je za okoli 250 evrov materialne škode. Drugega na območju Viča, kjer so neznanci skušali vlomiti v gostinski lokal, pri tem poškodovali vrata, nato pa od dejanja odstopili. Pri tem je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 18. ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja na območju Trbovelj. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta neznani moški in ženska vstopila v trgovino. Tam je pri kupovanju artiklov in menjavi denarja neznana ženska izkoristila nepazljivost prodajalke in ji odtujila 90 evrov. Opis storilcev ni znan.

Zaseg droge in orožja pri dveh hišnih preiskavah v Kočevju
Policisti policijske postaje Kočevje so na podlagi operativnih obvestil, ter na podlagi zbranih dokazov pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo prostorov, zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1. Pri osumljenemu 62 letnemu slovenskemu državljanu, iz območja Kočevja, so pri preiskavi našli in zasegli prepovedano drogo. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje in je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

 kocevje zasezene droge

V drugem primeru pa so policisti na podlagi zbranih obvestil, zaradi kršitve po Zakonu o orožju, pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo prostorov. Pri hišni preiskavi pri 57 letnemu slovenskem državljanu iz območja Ribnice, so našli in zasegli plinsko pištolo. Policisti zoper osumljenega vodijo prekrškovni postopek.

Omenjeni preiskavi med seboj nista povezani.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 23.30 so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer je padel kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog, padel in se pri tem lahko telesno poškodoval. Kolesar je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,18 mg/l alkohola v organizmu. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 15. ure je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega vozila nepravilno odpirala vrata ravno v trenutku, ko je mimo pripeljala kolesarka. Ta je trčila v odprta vrata vozila in se pri tem lahko telesno poškodovala. Preizkus alkotesta je bil pri obeh negativen. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 11. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Pešec je prečkal vozišče Celovške ceste izven prehoda ravno v trenutku, ko je po pasu za javni potniški promet pripeljal voznik osebnega vozila in vanj trčil. Pešec je utrpel lahke telesne poškodbe. Po trčenju je voznik osebnega avtomobila, trčil še v reklamni pano. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh negativen. Tako vozniku, kot pešcu je bil izdan plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran