radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 17 tatvin. Prav tako so obravnavali 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 1 primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini. Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje policisti niso obravnavali tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
Na območju Bežigrada so policisti obravnavali vlom v avtomat za kavo, od koder je bil odtujen denar. Nastala je materialna škoda v višini 400 eur.

Tatvina:
Na območju Viča je bil včeraj okoli 12. ure prijet 51 letni osumljenec, državljan Slovenije, ki je iz dveh hiš izvršil tatvino motorne žage in senzorske luči. V enem primeru je tatvina ostala pri poskusu. 51 letnika so pri dejanju opazili občani in o tem obvestili policiste. Osumljenca so prijeli v bližini, na podlagi 157. člena ZKP mu je bila za nujno potreben čas odvzeta prostost. Po zaključenih aktivnostih policistov je bil osumljeni izpuščen, zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 9. ure je na Letališki cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med dvema voznikoma osebnih vozil zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ena oseba je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Zasegi vozil:
Policisti so zasegli 2 osebni vozili in eno motorno kolo trem kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V dveh primerih sta bili vozili neregistrirani. V enem primeru je kršitelj odklonil strokovni pregled za potrditev suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Zaseg orožja:
Bežigrajski policisti so na podlagi zbranih obvestil pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo zaradi nedovoljene posesti strelnega orožja. Hišno preiskavo so opravili 29. 5. 2019 na območju Policijske uprave Ljubljana, pri tem pa so zasegli lovsko puško, 3 pištole in več nabojev različnih kalibrov. Kršitelju bo prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku zaradi kršitev po Zakona o orožju, saj kršitelj nima ustrezne orožne listine.

bezigrad zaseg orozja

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran