radio tomi predvajalnik

policija splosniPatrulja PP Gornja Radgona je včeraj, ob 23.45 v naselju Radenci zaustavljala voznika osebnega avtomobila, znamke Mazda, ki je sprva zmanjšal hitrost z namenom zaustavitve, nato pa nenadoma pospešil hitrost in odpeljal naprej v smeri Gornje Radgone.

Policijska patrulja se je zapeljala za vozilom in ga pričela zaustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom. Voznik znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo (okrog 140 km/h) nadaljeval vožnjo v smeri Gornje Radgone, kjer je zapeljal čez otok krožišča in si predrl prednji pnevmatiki. Vožnjo je kljub temu nadaljeval proti Republiki Avstriji in prestopil državno mejo. Policista sta nadaljevala s čezmejnim zasledovanjem, o čemer sta takoj obvestila OKC PU, ki je o tem obvestil avstrijske varnostne organe. Voznik je vožnjo nadaljeval, kljub praznim pnevmatikam z okrog 80 km/h. Pred naseljem Weixelbaum je voznik vozilo zaustavil, saj zaradi poškodb treh pnevmatik vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik in sopotnik sta bila pozvana iz vozila, kjer so jima bila nadeta sredstva za vezanje in vklepanje - lisice. Na kraj so prišli avstrijski varnostni organi, ki so prevzeli postopek.

Ugotovljeno je bilo, da je vozilo vozil 54-letnik skupaj s 46-letnim sopotnikom, oba državljana Poljske. Na vozilu sta imela nameščene registrske tablice, katere so bile 2.6.2019 odtujene v Lendavi. Pri preverjanju vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo le-to, 4. 6. 2018 odtujeno v Ljubljani. V vozilu je bilo najdeno razno vlomilsko orodje, prenosne radijske zveze, naprava za nočno opazovanje, jeklenka z neznanim plinom, več registrskih tablic (poljske in slovaške), posoda z bencinom in osebne stvari.

Zaradi tatvine registrskih tablic in osebnega avtomobila bo zoper tujca podana kazenska ovadba. Zoper voznika bo izveden tudi ukrep zaradi kršitve cestno prometnih predpisov na območju R Slovenije.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran