radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje Murska Sobota so v času od 9. do 29. 5. 2019 obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in poskusov velikih tatvin v kletne prostore stanovanjskih blokov na območju mesta Murska Sobota. V omenjenem obdobju je bilo vlomljeno v 29 kletnih boksov (skupno število oškodovancev). Dve tatvini pa sta bili izvršeni iz hodnika stanovanjskega bloka. Po intenzivnem zbiranju obvestil je bila Okrožno državno tožilstvo M. Sobota podana pobuda za hišno preiskavo pri dveh 46-letnih osumljencih, doma iz M. Sobote in okolice Maribora. Hišna preiskava je bila opravljena dne 29. 5. 2019, kjer so bili najdeni in zaseženim materialni dokazi storitve vseh kaznivih dejanj.

Osumljencema je bila odvzeta prostost in sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika OS Murska Sobota, ki je opravil zaslišanje. Osumljena sta storitve petih kaznivih dejanj Velike tatvine po prvem odstavku 205. člena KZ-1 in šestih kaznivih dejanj Tatvine po drugem odstavku 204. člena KZ-1. V petih primerih kaznivih dejanj Tatvine so oškodovanci podali umik kazenskega pregona. Po opravljenem zaslišanju je bil za oba osumljenca odrejen pripor.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran