radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

 • 19 obvestil o prometnih nesrečah – v treh primerih gre za nesreče dvokolesnikov;
 • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.
 • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili, v enem primeru vozniku v kombinaciji z alkoholom (0,35 mg/l).
 • V Radovljici je bil obravnavan manjši požar v zasebnem objektu. Lastniki so ogenj pogasili sami. Zagorelo je v kuhinji. Postopek še poteka.
 • Na Olševku je bila najdena ustreljena srna. Na kraju so bili prisotni pristojni z zavoda za gozdove in inšpektorata. V dogodku se preverja znake kaznivega dejanja.
 • Opoldan se je na območju Tržiča na vzletišču Gozd smrtno ponesrečil jadralni padalec. Okoliščine kažejo, da je imel takoj po vzletu težave z vetrom. Najprej je trčil v drevo in potem z višine padel še na tla. Umrl je na kraju.
 • Danes in jutri bo zaradi predsedniškega vrha ponekod oviran promet – podrobno: https://bit.ly/2WnKeox

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V treh so bili udeleženi vozniki dvokoles, v eni pa voznik osebnega avtomobila. V ponedeljek opoldan je v Lescah kolesarka na ovinku padla zaradi prehitre vožnje in se poškodovala po glavi, popoldan pa je voznica na Jesenicah pri zavijanju z avtomobilom trčila v peško pri pravilnem prečkanju ceste. Včeraj opoldan je bil na škofjeloškem območju v nesreči udeležen motorist, ki je sam padel in se huje poškodoval. Zaradi hitrosti je padel v ostrem ovinku. Danes zgodaj zjutraj pa je voznik v Kranju z osebnim avtomobilom trčil v betonski zid in se prav tako poškodoval.

Kriminaliteta, vlomi in ostalo
Kranj

 • - V Spodnjih Dupljah je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo.
 • - V poslovni coni v Šenčurju je bil včeraj ponoči odtujen kombi bele barve, znamke Fiat Doblo, z oznako KR ZA-002.
 • - V ponedeljek zvečer okoli 20.15 je neznani storilec v trgovini v Kranju občanki iz torbice odtujil denarnico.

Jesenice

 • - Na Ulici Viktorja Kejžarja je bil obravnavan poskus vloma v poslovni objekt.
 • - Na Cesti železarjev je storilec včeraj okoli 1. ure ponoči poškodoval vhodna vrata na objektu.

Škofja Loka

 • - V Sestranski vasi je storilec včeraj ponoči poškodoval-razbil steklo na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na parkirišču pred blokom.

policija splosniPrijava hoje po tirih
Policisti so včeraj preverjali prijavo hoje po tirih na relaciji Lesce – Bled. Oseba ni bila izsledena. Poskrbite za osebno varnost na železniškem območju. Starši o tem poučite otroke. Aktualen je 86. člen Zakona o varnosti v železniškem prometu – http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7529 – po katerem so prepovedana dejanja, ki lahko ogrozijo osebno varnost. Pa tudi brez napisanega mora biti jasno, da je zadrževanje na železniškem območju nevarno in da vlak nima zavor avtomobila.

Oviran promet
Zaradi predsedniškega vrha bo danes in jutri ponekod oviran promet. Veljajo določene omejitve tovornega prometa. Kolone bodo spremljala policijska vozila za spremstvo z modro in rdečo lučjo. Pri srečanju s takim vozilom naj vozniki previdno zmanjšajo hitrost, se ustavijo zunaj vozišča in koloni dajo prednost. Z vožnjo se lahko nadaljujejo šele, ko odpelje mimo njih zadnje vozilo, ki je označeno enako. Na avtocesti se vozniki pomaknejo na odstavni pas. Vozniki naj upoštevajo navodila policistov, ki urejajo promet na križiščih, kakor tudi policistov iz spremstva. Na območju Gorenjske trenutno niso predvidene zapore cest, bo pa promet na določenih relacijah oviran.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran