radio tomi predvajalnik

policija splosniPopoldan so policisti v Kopru zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Krkavčah je nekdo izpred gospodarskega poslopja s traktorja ukradel akumulator in obe vertikalni dvižni roki hidravličnega sistema. Škode je za 350 evrov.

Popoldan je pred eno od koprskih trgovin ponovno prosjačil tujec, ki se je izdajal za gluhonemo osebo. Policisti so identificirali 37-letnega državljana Romunije in mu izdali plačilni nalog.

V zadnjem času se povsod pojavljajo osebe, ki se izdajajo za gluhoneme in želijo denar. Vse opozarjamo na previdnost. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo v Sloveniji le nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Upravna enota v dovoljenju določi način zbiranja prostovoljnih prispevkov in rok veljavnosti dovoljenja. Rok veljavnosti dovoljenja se določi glede na namen in način zbiranja prispevkov.

Ob 21.20 so policisti v Srgaših zasegli osebni avto Celjanu. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, natisnjene na plastiko, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,48 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za kršitve po ZPrCP, ZMV in ZVoz ter kazenska ovadba za ponarejanje uradnih listin (po 251. čl. KZ-1). Vozilo so mu zasegli.

Ob 1.35 pa so pri Divači ustavili 50-letnega državljana Italije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,34 mg/l alkohola, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po zaključenem postopku ni upošteval odrejene prepovedi vožnje in je z vožnjo nadaljeval, zatem pa so ga še enkrat ustavili. Osebni avto so mu zasegli, vozniku pa odredili pridržanje.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od torka, 4. 6. 2019 od 6.00 ure, do danes, 5. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb (vsi drž. Afganistana), ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med RH in RS. Vse so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica.

Ob 16.30 so policisti v Podgradu prijeli 15 državljanov Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Danes jih bo 10 vračanih na Hrvaško, pet mladoletnih pa je nastanjenih v Center za tujce.

ilegalci podgrad

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran