radio tomi predvajalnik

policija nesrecaDanes okoli 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti pri Domžalah v smeri Ljubljane, v kateri so bila udeležena tri vozila.

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja nesreče je znano, da je 54 letni voznik, drž. Slovenije, tovornega vozila Renault Master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila Opel Vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil. V vozilu Opel Vivaro je bilo 6 oseb, 2 državljanki Slovenije in 4 državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52, drž. Velike Britanije) v kombiju, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, 4 osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila huje telesno poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v KC Ljubljana. Voznika Renault Masterja in Citroena Berlingo nista bila poškodovana.

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat 0,0 mg/l.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo.

Zaradi nesreče in opravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto.

Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran