radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 9. junija ob 19.39 uri, je bila Policija obveščena, da sta dva neznana storilca oropala nič hudega slutečega moškega na parkirišču v neposredni bližini večje trgovine v naselju Dobrovo (Grajska cesta). Policisti Policijske postaje Nova Gorica so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da sta nepridiprava na omenjenem kraju izkoristila priložnost in od oškodovanca zahtevala gotovino oz. denarnico, ki jo je oškodovanec nosil opasano okoli pasu. Svojo zahtevo sta podkrepila z grožnjo in uporabo telesne sile. Ker se je oškodovanec fizično branil, je eden od neznanih storilcev oškodovancu z nožem resno zagrozil z neposrednim napadom na življenje ali telo. Zaradi uporabe noža pri podkrepitvi grožnje je oškodovanec sledil zahtevi storilca in mu denarnico z gotovino izročil. Storilca sta nato peš pobegnila na cesto pod parkiriščem in se odpeljala z osebnim avtomobilom, bele barve (v smeri naselja Neblo). V omenjenem ropu oškodovanec ni bil telesno poškodovan.

Policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica so takoj po prejetem obvestilu začeli izvajati vse aktivnosti tako na kraju kaznivega dejanja kot tudi v širši okolici z namenom izsleditve storilcev navedenega kaznivega dejanja. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja ropa v tem trenutku še vedno intenzivno preiskujejo. Glede navedenega kaznivega dejanja so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Opis storilcev: Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca. Eden izmed njiju je visok približno 180 cm in je bil oblečen v svetlejša zgornja oblačila, drugi neznanec pa je malce manjše postave, svetlih las. Oba storilca sta močnejše postave.

V zvezi z omenjeno preiskavo ropa Policija naproša vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa na parkirišču v Dobrovem v Goriških Brdih imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo Policiji na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo policiste PP Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali najbližjo policijsko postajo (več preventivnih nasvetov Policije kako ravnati ob ropu tudi na naslednji spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/438-kako-ravnati-ob-ropu oz. https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/roparji-pri-vas-doma ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran