radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 10. junija ob 19.02 uri, so policiste obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca nad vzletiščem Lijak (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je na omenjenem vzletišču jadralnih padalcev Trnovo nad Lijakom z jadralnim padalom želel poleteti 50–letni nizozemski državljan, ki se je učil letenja z jadralnim padalom. Zaradi ponesrečenega starta, ko je stekel po omenjenem vzletišču je namreč prehitro sedel v sedež in posledično padel na tla, je nato drsal po tleh še približno deset metrov in padel čez previs na strmem terenu, kjer je obstal na tleh med drevesi in po radijski zvezi poklical na pomoč. Poškodovanega Nizozemca so kasneje na kraju nesreče oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, pomagali pa so jim tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Pripadniki Enote za hitre reševalne intervencije pri Mestni občini Nova Gorica so skupaj z gasilci poškodovanca prenesli do reševalnega vozila. Zdravnica NMP ZD Nova Gorica je na kraju nezgode ugotovila, da je 50-letni jadralni padalec utrpel hude telesne poškodbe (sum zloma desne goleni, bolečine v prsnem košu in hrbtu). Po nudeni zdravniški oskrbi so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Glede omenjene nesreče s hudo poškodbo je Policija obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v Ministrstvu za infrastrukturo.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran