radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 220 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 89 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, v zadevah še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema kršiteljema, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju (pri tem je bila ena oseba pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 16 tujcev (državljane Sirije, Eritreje, Slonokoščene obale in Iraka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Banja Loka in Novi kot. Postopki s tujci še niso končani.

Prav tako so policisti PU Ljubljana dne 10.6.2019 v nočnem času na vzhodni ljubljanski obvoznici ustavili in kontrolirali osebno vozilo hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je voznik (drž. Hrvaške) v vozilu prevažal 5 tujcev, državljanov Turčije, ki nimajo dovoljenja za vstop v RS. Hrvaškemu državljanu je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1, ki bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Vseh 5 tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Vlomi:
Včeraj okoli 12 ure so policisti v Podsmreki obravnavali vlom v hišo. Neznani storilec je odtujil več kosov zlatnine in povzročil za 2300 eurov škode.

Na območju centra mesta Ljubljana je neznani storilec vlomil v stanovanje in iz njega odtujil zlatnino. Nastala je materialna škoda okoli 1000 eurov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v stanovanje. Iz njega je odtujil zlatnino in s tem povzročil za 800 eurov materialne škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v klet od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Materialna škoda znaša 500 eurov.

V okolici Dola pri Ljubljani je neznani storilec vlomil v vrtno uto od koder je odtujil tri kosilnice. Materialna škoda znaša 1000 eurov.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 13.30 ure je v križišču Dunajske ceste in Kadilnikove ulice prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik osebnega vozila pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju, ki je pravilno vozil po kolesarski stezi v isti smeri naravnost. Pri tem je kolesar padel po vozišču, voznik osebnega vozila pa je trčil vanj. Kolesar je pri tem zadobil hude telesne poškodbe. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Včeraj okoli 21.40 ure se je na Letališki cesti zgodila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je kolesar vozil po površini, ki ni namenjena vožnji kolesarjem, iz smeri BTC-ja proti Kajuhovi ulici in pri tem na krmilu kolesa imel še potnika. Med vožnjo naj bi nenadoma zavil levo čez prehod za pešce in tako zaprl pot vozniku osebnega vozila, ki je v tem času pravilno pripeljal nasproti po Letališki cesti. Pri trčenju sta kolesar in potnik na kolesu padla po vozišču. Voznik kolesa je pri tem zadobil hude telesne poškodbe, potnik na kolesu pa lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

V istem času se je na Kajuhovi zgodila prometna nesreča med voznikom motornega kolesa in voznico osebnega vozila, do katere naj bi prišlo zaradi nepravilnega premika voznika motornega kolesa. V nesreči je voznik motornega kolesa zadobil telesne poškodbe, vendar je zdravniško pomoč odklanjal. Voznikoma je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pri voznici osebnega vozila negativen. Pri vozniku motornega kolesa pa je bilo s preizkusom ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.84 mg/l), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Po vseh zbranih ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

Prometna nesreča - POZIV PRIČAM
Policisti Policijske postaje Litija obravnavajo prometno nesrečo, ki se je dne 10.6.2019 ob 11.35 uri pripetila v krožišču pri trgovskem centru v Litiji. V nesreči sta bila udeležena voznik tovornega vozila znamke Iveco, zelene barve, s ponjavo, svetlo sive barve, in voznik mopeda, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo morebitne priče, da informacije o prometni nesreči sporočijo na številko 113 ali pokličejo na Policijsko postajo Litija na številko 01/890-02-80.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran