radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 69-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil in motorno kolo kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, groženj in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je v večernih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela našli šest državljanov Afganistana, ki so se skrili v zaboje in se na ta način skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v krajih Prilipe, Preloka, Špeharji in Čatež ob Savi izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, štiri državljane Sirije, tri državljane Pakistana in državljana Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Drzna tatvina
Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je okoli 8. ure neznanec oškodovanki iz rok izpulil 50 evrov, ki jih je tik pred tem dvignila na bankomatu in pobegnil.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran