radio tomi predvajalnik

policija splosniZaradi prevrnitve kočije blizu Kromberškega gradu tri osebe lažje telesno poškodovane
Včeraj, 11. junija ob 20.18 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je na cesti med Kromberškim gradom in Ravnico po klancu navzdol prevrnila konjska vprega. Po sedaj zbranih podatkih so člani enega od društev pred omenjenim gradom prikazali konjev in vprego tovora, na koncu prireditve pa so opravili tudi prevoz dveh potnic. Konji s kočijo so med vožnjo po klancu navzdol (nad kromberškim gradom) zbezljali, zaradi česar se je kočija posledično prevrnila; zaviranje ni pomagalo. Na omenjeni kočiji so bile štiri osebe, in sicer poleg 56–letnega kočijaža in 29–letnega zavirača konjev še dve potnici (stari 44 in 49 let). Omenjeni kočijaž je bil pri tem lažje poškodovan (udarec v glavo in zvin zapestja), prav tako sta lažje poškodbe utrpeli obe potnici na kočiji (odrgnine). Kasneje so na kraju poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica pri oskrbi poškodovanih oseb. O dogodku je Policija obvestila tudi novogoriški Državno tožilstvo.

Na Idrijskem iz prometa izločili kršiteljico cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 11. junija ob 20.31 uri, so policisti PP Idrija v Spodnji Idriji ustavili 32–letno voznico osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozila v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti so ji vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, čaka pa jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršiteljico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V manjši prometni nesreči v Šempetru pri Gorici udeleženi dve vozili
Včeraj, 11. junija ob 18.35 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču v Šempetru pri Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 73–letni voznik, ki je pri vzvratni vožnji s parkirnega boksa zapeljal v trenutku, ko je pravilno pripeljala 50–letna voznica, državljanka Italije. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, nastala je materialna škoda. Prometni policisti so 73-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Včeraj, 11. junija ob 12. uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (srna) na cesti med Selom in vasjo Vrtovin s strani voznice osebnega avtomobila (znamke Ford). Omenjena divjad je po trčenju z vozilom mrtva obležala ob cesti, zaradi trčenja je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tudi tokrat velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Na Ajdovskem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Danes, 12. junija v nočnem času, so policisti na območju Ajdovščine ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 105. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran