radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 209 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 44 dogodkov, s področja javnega reda in miru 72 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali dva poskusa drzne tatvine, 7 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so primer kaznivega dejanje nasilja v družini, kjer je bila kršitelju izrečena prepoved približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Šestim kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 26 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju Ljubljane prijeli tujca (državljana Maroka), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito.

Vlomi:
Včeraj so neznani storilci vlomili v vikend na območju Kočevja. Odtujene je bilo nekaj hrane. Lastnik je oškodovan za okoli 50 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena menjalnina. Nastalo je za okoli 200 evrov materialne škode.

Poskusa drzne tatvine
Včeraj okoli 15.20 smo bili obveščeni o poskusu drzne tatvine na Slovenski cesti, pri kateri sta bili zaloteni dve drž. Romunije. Slednji sta hodili za turistko in ji z roko segli v njeno torbico, kar so opazili drugi turisti v skupini. Policisti so osumljenkama odvzeli prostost in bosta s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje.

Okoli 14.30 so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni, da sta neznana storilca na območju Šiške s klicem po telefonu iz stanovanja izvabila oškodovanko. Ko je ta zapustila stanovanje, sta vanj vstopila in ga začela pregledovati. Pri tem ju je zalotil mož oškodovanke, zaradi česar sta s kraja peš pobegnila.

Opis osumljencev:

  • moški, star 30 do 25 let, močnejše postave, nižje rasti, kratki črni lasje, nosil je črna kapo s "šiltom", črno kratko majico in črne trenirka hlače
  • moški, star okoli 20 let, svetlih blond kratkih las, nosil je belo kratko majico, črne hlače, obut v športne pisane copate

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 7. ure je na Dunajski cesti v Ljubljani prišlo do prometne sreče, kjer je padel voznik električnega skiroja, ki se je pri padcu telesno poškodoval. V nesreči je bil udeležen sam. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Okoli 7.30 je na Plešičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in voznikom motornega kolesa. Voznik osebnega vozila je v križišču pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost motoristu. Ta je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 10.30 je na Pokopališki cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega vozila. Kolesarka je pri vključevanju na prednostno cesto v križišču izsilila prednost in trčila v osebno vozilo. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Kolesarki so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 15.30 je na Kajuhovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega vozila. Slednji je pri zavijanju levo v križišču izsilil prednost nasproti vozeči kolesarki, ki se je pri trčenju lahko telesno poškodovala. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Prometni nesreči, voznici pod vplivom alkohola
Danes okoli 6. ure je na Turjaku prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila. Do nesreče je prišlo ker voznica ni prilagodila hitrosti vožnje in je zapeljala s ceste, kjer je trčila v betonsko ograjo in v drevo. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.70 mg/l. Voznici je bil izdan plačilni nalog, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj okoli 16. ure je na Vilharjevi cesti prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročila 44 letna voznica osebnega vozila. Trčila je v osebno vozilo pred seboj, pri čemer ni bil nihče poškodovan. Posredovali so policisti Policijske uprave Ljubljana, ki so v tem času urejali promet na Vilharjevi cesti. Voznica je bila preizkušena z alkotestom, ki je pokazal 0,91 mg/l alkohola v organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran