policija splosniV Luciji so policisti 31-letniku iz Kočevja zasegli moped Piaggio ZIP 25, in sicer zaradi suma, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sum se je na tehničnem pregledu izkazal kot upravičen, poleg tega pa vozilo ni tehnično brezhibno (luči, smerokazi ipd.). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.06 je v Žusterni padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je skušal Koprčan s trikolesnikom na cesti obrniti, pri tem pa je izgubil ravnotežje in padel. Zatem je manever ponovil in ponovno padel. Pri tem se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Odrejen mu je bil strokovni pregled.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo. Premetal je celotno stanovanje, zatem pa ukradel več kosov nakita.

Ob 23. uri je na Tribanski cesti v Kopru 18-letnik peljal kolo z motorjem proti Boninom. Nasproti je pripeljal osebni avto, katerega luči so ga zaslepile, zato je zapeljal na bankino, kjer je moped spodneslo in je padel čez krmilo. V nesreči je dobil udarec v prsni koš, z reševalnim vozilom pa je bil odpeljan v SBI na pregled.

Na Ravbarkomandi je nekdo državljanu Francije, medtem ko je počival v vozilu s priprtim oknom, ukradel torbico, v kateri je hranil potni list, osebno izkaznico, 1300 evrov gotovine, 100 kun in 150 bosanskih mark ter čekovno knjižico. Skupno je oškodovan za približno 1500 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od torka, 11. 6. 2019 od 6.00 ure, do srede, 12. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 21 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 12 oseb so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, 8 PP Kozina in 1 PP Koper. 11 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vračani po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo drž. Italije in drž. Srbije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:

  • Turčija 8x
  • Iran 8x
  • Libija 4x
  • Pakistan 1x

Na območju PU Koper so policisti od srede, 12. 6. 2019 od 6.00 ure, do danes, 13. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 22 oseb (drž. Iraka), ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, ki jih bodo vračali hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo drž. Turčije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran