radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil in kolo z motorjem kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj ter pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni o padcu mopedista v Sevnem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 61-letni mopedist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Raztez. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnja v cestnem prometu.

V Sevnici je popoldne 82-letni voznik osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik kombija z več kot tremi promili alkohola
Novomeški prometniki so nekaj po 21. uri med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu ustavili voznika kombija in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,62 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo seznanili sodišče.

Našli ukraden avtomobil
Novomeški policisti so bili v jutranjih urah obveščeni, da je v noči na 12. 6. nekdo s parkirnega prostora stanovanjske hiše v Novem mestu ukradel osebni avtomobil znamke Toyota. Oškodovanec je avtomobil pustil odklenjen, v njem pa kontaktne ključe. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za najdbo vozila, o tatvini so bili obveščeni tudi policisti drugih policijskih postaj. V večernih urah so v Vranovičih našli ukraden avtomobil in prijeli 26-letnega moškega z območja Črnomlja, osumljenega kaznivega dejanja tatvine. Osumljenca so pridržali in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja. Avtomobil so zasegli, po zaključenem postopku pa ga bodo vrnili oškodovancu.

Občanom ponovno svetujemo, da ključev ne puščajo v vozilih. Vozila naj zaklepajo tudi v primeru, da so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš. Ključe naj hranijo na varnem mestu. Tudi kolesa in mopede naj hranijo v garažah ali podobnih objektih in vrata objektov zaklepajo. Z upoštevanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov bodo na ta način bistveno zmanjšali tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja.

Vlomi in tatvine
V Vinji vasi, kjer je postavljena začasna prometna signalizacija, je nekdo med 11. 6. in 12. 6. odtujil dva akumulatorja semaforjev. Škode je za okoli 1000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 12. 6. neznanec iz odklenjenega tovornega vozila odtujil okoli 50 evrov gotovine in več steklenic piva. Povzročil je za okoli 250 evrov škode.

Najdeno truplo v reki Kolpi
Okoli 11.30 so nas črnomaljski gasilci obvestili o najdbi trupla v reki Kolpi pri Vukovcih. Kriminalisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je bilo truplo v vodi že dlje časa. Na moškem truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, zdravnik iz Zdravstvenega doma Črnomelj pa je za pokojnega odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in ugotavljanjem identitete moškega.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi

Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran