radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči na počivališču ob hitri cesti v Šempasu voznica avtomobila lažje telesno poškodovana
Danes, 13. junija ob 5.27 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu in v kateri je bila ena oseba predvidoma lažje telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da se je 48-letna voznica na omenjenem počivališču z vozilom zaletela v zadnji del stoječega tovornega avtomobila (ljubljanskih registrskih številk). V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje telesno poškodovana. Kasneje so jo na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico in je bila po nudeni pomoči odpuščena v domačo nego. Prometnim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti bodo voznici zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog, prav tako bo zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdan plačilni nalog vozniku tovornega vozila (nepravilno parkiranje).

Tatvina mešalca za beton
Včeraj, 12. junija v dopoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica v naselju Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) obravnavali tatvino mešalca za beton (brez motorja), vrednega približno sto evrov. Po sedaj zbranih podatkih je do izvršitve navedenega kaznivega dejanja prišlo prejšnjega dne oz. 11. junija v zgodnih popoldanskih urah. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Na Ajdovskem in Cerkljanskem z prometa izločili dva voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Danes, 13. junija nekaj minut po polnoči, so policisti v Ajdovščini ustavili 42–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Voznika čaka še srečanje pri vozniku, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Idrija včeraj, 12. junija v popoldanskih urah, imeli v postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola na Cerkljanskem. Policisti so ob 14.20 uri na turistični cesti Cerkno - Novaki ustavili 64–letnega voznika osebnega in v odrejenem preizkusu z alkotestom ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Prometna nesreča z materialno škodo na hitri cesti med Podnanosom in Vipavo
Danes, 13. junija ob 8.16 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste Podnanos – Vipava. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila 46–letna voznica osebnega avtomobila, ki je pred zaporo nepravilno prehitevala tuje tovorno vozilo (litovskih registrskih številk), ki ga je vozil 49–letni voznik. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Prometni policisti so 46-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 12. junija ob 20.44 uri, so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Volče. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo na kraju ugotovljeno, da je 64–letni voznik poljskega tovornega vozila, sicer državljan Ukrajine, vozil po glavni cesti iz Peršetov proti Ušniku. Na začetku vasi Volče pri prehitevanju osebnega avtomobila (vozil ga je 28–letni voznik), ni zagotovil primerne bočne razdalje, tako da je ob zaključku prehitevanja trčil z levim zadnjim delom kesona v prednji levi del avtomobila. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Ukrajinskemu vozniku je bila zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 51. člena ZPrCP) izrečena globa.

Ugriz psa
Policisti so včeraj, 12. junija pozno popoldne, obravnavali ugriz psa v naselju Dobrovo (Občina Brda), kjer je med sprehodom oškodovankinega psa napadel drugi pes. Ugotovljeno je bilo, da se je lastnica nahajala pri fontani pri gradu Dobrovo, ko je do njenega psa iz zadnje strani prišel večji pes in ga ugriznil v predel vratu. Oškodovankin pes ni imel vidnih poškodb, zato se lastnica ni odločila za obisk pri veterinarski službi. Policisti PP Nova Gorica so lastnika drugega (večjega) psa ugotovili in izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali. O ugrizu psa bo obveščena tudi pristojna veterinarska služba.

V požaru v gostinskem lokalu na Ajdovskem nastala večja materialna škoda
Včeraj, 12. junija ob 13.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru v enem od gostinskih lokalov v Vipavi, kjer se je vnelo olje v cvrtniku. Omenjeni požar, ki je zajel cvrtnik,je uslužbenka skušala pogasiti, vendar ji to ni uspelo. Požar so nato dokončno pogasili gasilci PGD Vipava, ki so nato prezračili in razhladili prostore kuhinje. Zaradi vdihavanja dima oz. škodljivih plinov so reševalci NMP ZD Ajdovščina na kraju nudili oskrbo ženski in jo nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih nestrokovnih ocenah je zaradi požara nastalo za približno deset tisoč evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje osebnega vozila v Ajdovščini
Danes, 13. junija ob 10.41 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila znamke BMW ( poškodba prednjega odbijača, blatnika in luči) na območju Ajdovščine. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran