radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči v okolici Tolmina lažje poškodovan 37-letni italijanski motorist
Včeraj, 15. junija ob 15.32 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Volče (Občina Tolmin) in v kateri sta bila udeležena italijanski voznik motornega kolesa in voznik avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni italijanski motorist (povzročitelj prometne nesreče) včeraj ob 15.30 uri vozil po glavni cesti iz Čiginja proti naselju Volče. Med vožnjo na omenjeni relaciji, kjer cesta poteka v klanec v padcu in v desni nepregledni ovinek, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48–letni voznik osebnega avtomobila. Pri tem je 37-letni motorist z motornim kolesom trčil v prednji levi del osebnega avtomobila in se predvidoma lažje telesno poškodoval. Na kraju so ga kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga nato (skupaj z voznikom avtomobila) prepeljali v ZD Tolmin. Pomoč policistom PP Tolmin in reševalcem so na kraju nudili tudi gasilci PGD Tolmin. 37-letnem povzročitelju je bila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev 37. člena ZPrCP) izrečena globa.

Na Tolminskem padel in se poškodoval 70-letni jadralni padalec
Danes, 16. junij ob 12.12 uri, so policiste obvestili, da je na vzletišču za jadralne padalce Kobala (Občina Tolmin) padel in se poškodoval 70–letni jadralni padalec iz Švice. Po prvih podatkih je omenjeni jadralni padalec pri letu preveč zategnil padali in nato spiralno padel z višine približno 50 metrov na tla in se poškodoval. Reševalci GRS Tolmin in ZD Tolmin so ga oskrbeli na kraju dogodka, nato pa ga je prevzela dežurna ekipa za reševanje v gorah in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po ocenah zdravnika na kraju si je omenjeni jadralni padalec iz tujine poškodoval hrbtenico. O primeru so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v ministrstvu za infrastrukturo. O vseh ugotovljenih dejstvih nesreče bodo policisti s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Na Bovškem padel in se poškodoval 23-letni nemški planinec
Včeraj, 15. junija Ob 20.59 uri, so policiste obvestili, da je v grapi pri slapu ob potoku Vrsnik na območju Trente (Občina Bovec) padel in se poškodoval tuj planinec, državljan Nemčije. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec, ki so poškodovanega 23-letnega nemškega planinca našli, mu nudili prvo pomoč in prenesli do reševalnega vozila NMP Tolmin. Po prvih podatkih je slednji utrpel več udarcev po levi strani telesa (rebra, kolk in udarec v glavo). Poškodovanega planinca so kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Avstrijo.

Neznanec se je na Goriškem znesel nad parkiranim avtomobilom
Danes, 16. junija zjutraj, so policisti PP Nova Gorica v Novi Gorici obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Neznanec je namreč med vikendom na parkirišču pred stanovanjskim blokom (Cankarjeva ulica) poškodoval oz. z neznanim ostrim predmetom podrsal desno stran osebnega avtomobila (znamke VW Golf). S tem protipravnim ravnanjem je na vozilu nastalo za okoli 150 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici

Na Goriškem iz prometa izločili voznico zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Danes, 16. junija v zgodnjih jutranjih urah, so policisti PP Nova Gorica v Šempetru pri Gorici ustavili 31–letno voznico avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznica odločno odklonila. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

V prometni nesreči v Renčah lažje poškodovan 73-letni kolesar
Včeraj, 15. junija ob 12.06 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo na območju naselja Renče (v križišču za naselje Bukovica v Občini Renče – Vogrsko), kjer je prišlo do trčenja med 73-letnim kolesarjem (povzročitelj prometne nesreče) in voznikom osebnega avtomobila. Omenjenemu kolesarju so policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje (izsiljevanje prednosti v križišču) izdali plačilni nalog. Prav tako pa so ukrepali tudi zoper drugega udeleženca prometne nesreče (voznika avtomobila), saj je bilo v odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper slednjega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče (zaradi vožnje pod vplivom alkohola). Na kraju so lažje poškodovanega oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V Goriških Brdih zgorel kmetijski traktor
Včeraj, 15. junija ob 8.56 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru kmetijskega stroja (traktor) v naselju Šlovrenc (Občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je iz neznanega vzroka zagorelo v predelu motorja starejšega traktorja (znamke Massey Ferguson), ki je bil pakiran na dvorišču pod eno od tamkajšnjih. Kasneje so na kraju posredovali in požar dokončno pogasili gasilci PGD Dobrovo in JZ GRD Nova Gorica. Zaradi požara traktorja je nastala materialna škoda v višini približno 5.000 evrov. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran