radio tomi predvajalnik

policija splosni14. 6.
V Luciji so policisti 14-letniku zasegli moped, saj je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da vozilo dosega hitrost 35km/h ter s tem presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost (25 km/h). Sledi obdolžilni predlog po 18/6-1 ZMV-1.

Popoldan so policisti v Kopru zaznali preprodajo prepovedane droge. 59-letnik je dal manjši PVC zavitek 47-letnemu državljanu Italije. Med postopkom je začel 59-letnik iz žepov odmetavati razne paketke, zatem pa se je policistom fizično uprl, tako da so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva - fizična sila in sredstva za vezanje in vklepanje - lisice. Ko so pobrali odvržene stvari, so bile med njimi še paketek s heroinom, 2 paketka s kokainom in dve tableti. 47-letniku sledi hitri postopek, 59-letniku pa kazenska ovadba.

Ob 17.07 je pri Ankaranu padel kolesar. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za 40-letnika z okolice Vrhnike, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba je trčil v robnik in padel na pločnik. Pri padcu se je poškodoval po glavi in so ga odpeljali v SB Izola. Alkotest mu je pokazal 0,72 promila, sledi mu plačilni nalog.

Ob 17.40 je v Seči 26-letni voznik mopeda Piaggio vespa vozil po lokalni cesti od Kort proti Seči. Ko je z mopedom pripeljal v oster levi ovinek, je zapeljal na nasprotno stran in trčil v osebni avtomobil Renault, ki ga je pravilno pripeljal z nasprotne smeri 42-letni voznik. Povzročitelju sledi obdolžilni po 37/5-3 ZPrCP-1 in 105/5-4 ZPrCP-1

Zvečer se je v vasi Mrše pri Kozini Patrulja pes mešanec izmuznil iz pesjaka in zbežal do sosedovega psa, kjer je soseda ugriznil v golen in mu povzročil lažje poškodbe. Sledi hitri postopek.

15. 6.
Ob 6.40 je v Kopru, na Pristaniški ulici, neznani moški skozi odprta prednja desna vrata segel v vozilo in s sedeža izvršil tatvino ženske torbice, v kateri je imela lastnica mobilni telefon Samsung, denarnico z dokumenti, nekaj gotovine in ključe.

Ob 14.20 je bila prometna nesreča v Sečovljah. 57-letni motorist z okolice Kopra je peljal od Sočerge proti Sečovljam in prehiteval kolono vozil. V tem času je v Parecagu 54-letna voznica osebnega avtomobila hotela obrniti vozilo in je pri tem izsilila prednost motoristu ter trčila vanj. Voznik motorja in njegova sopotnica sta se pri padcu lažje poškodovala. Voznici avtomobila sledi plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom, motoristu pa zaradi prehitevanja kolone vozil.

Ob 20.55 je bila hujša prometna nesreča v Obrovu. Povzročil jo je 43-letni voznik, ki je vozil osebni avto od Kozine proti Podgradu. Med vožnjo je zapeljal desno v ograjo, od koder ga je odneslo na levi pas v tovorno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti, peljal pa ga je 34-letni državljan Hrvaške (ki ni bil v prekršku glede uporabe ceste). Povzročitelj se je v nesreči huje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 22.11 je pred vstopom na hitro cesto pri Kopru 55-letni motorist povzročil prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Trčil je v avtobus. S sopotnico sta padla in se lažje poškodovala. Motorist je napihal 0.49 mg/l, sledi mu plačilni nalog.

16. 6.
Ob 6.13 so policisti v Strunjanu ustavljali osebni avtomobil, ki je vozil od Valete proti Strunjanu in se na znake policije ni ustavil, temveč je zapeljal nepravilno v krožišče Strunjan in pot nadaljeval proti stari konjušnici. Policista sta zapeljala za njim in ga dohitela v neposredni v Strunjanu, takrat pa je izstopil iz vozila in stekel. Po približno 100 metrih ga je policist dohitel in zoper njega uporabil prisilna sredstva. Ugotovili so identiteto 30-letnika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l. Policista sta opazila v odprtem osebnem avtomobilu na vidnem mestu še vršiček rjavo zelene barve, kar sta zasegla. Izdan mu je bil plačilni nalog po 22/1 ZJRM-1, hitri postopek po 33/2 ZPPPD in obdolžilni predlog po 27/9 ZPrCP, 105/6-4 ZPrCP in 98/2-1 ZPrCP-1.

V vasi Čelje pri Ilirski Bistrici je ponoči nekdo ukradel osebni avto Lancia Z, modre barve, registrskih tablic LJ 81-8CK, letnik 2002, vreden 1.700 evrov. Vozilo je bilo odpeljano z original ključi in prometnim dovoljenjem, v rezervoarju je bilo 1/4 goriva.

Popoldan so v Postojni na parkirišču državljanu Nemčije vlomili v vozilo in iz njega odnesli torbico z gotovino. Škode je za 900 evrov.

V Luciji pa je nekdo pred lokalom gostu iz hlačnega žepa ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, bančne kartice in 300 evrov gotovine.

Zvečer je v Hrvatinih pes ugriznil domačinko. Lastniku psa sledi globa.

17. 6.
Na počivališču Ravbarkomanda so državljanoma Bolgarije iz vozila, medtem ko sta spala, ukradli dokumente, telefon, ključe, bančne kartice in gotovino. Skupaj je škode za 3000 evrov.

Med vikendom so vlomil v skladišče v Ankaranu. Ukradli so 2 kosilnici, 2 sesalca, razne stole in mize in nekaj aluminija. Materialna škoda znaša cca 4000 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju Policijske uprave Koper so policisti od 6.00 ure 14. 6. 2019 do 6.00 ure 17. 6. 2019 obravnavali 37 ilegalnih migrantov.

Po državljanstvu :

  • Afganistan 11,
  • Turčija 5,
  • Kitajska 4,
  • Bangladeš 3,
  • Irak 3,
  • Iran 3,
  • Maroko 3,
  • Pakistan 3,
  • Alžirija 1,
  • Kosovo 1.

Od zgoraj navedenih oseb jih je 19 zaprosilo za mednarodno zaščito in si bile odpeljane v azilni dom, 17 oseb je bilo (ali še bo tekom današnjega dne) vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 1 oseba pa se nahaja v policijskem pridržanju. Gre za osebo, ki je čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo prevažala 4 ilegalne migrante.

Na PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, na PP Koper 13 oseb, 10 oseb pa so nam vrnili italijanski varnostni organi.

V soboto popoldan so nam italijanski varnostni organi poslali najavo za vračanje dveh državljanov Iraka in treh državljanov Turčije, ki so jih skupaj z vodičem prijeli v Italiji. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.Vodič je bil 55-letni državljan Slovenije, kateremu so italijanski policisti odvzeli prostost.

V nedeljo popoldan so policisti v Pregari ustavili osebni avto Audi, ki gaje vozil 43-letni državljan Kosova. V vozilu je prevažal štiri državljaneKitajske, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku je bilo odrejenopridržanje, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je zanj razpisana tiralica s strani Interpola, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja oboroženega ropa na Kosovem (2. 12. 2008).

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran