radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicijska postaja Ajdovščina je v obdobju zadnjih treh mesecev obravnavala večje število (11) premoženjskih kaznivih dejanj na območju mesta Ajdovščina in okolici, med katerimi je bilo največ vlomnih in drznih tatvin, pri izvršitvi enega premoženjskega kaznivega dejanja pa se je storilec oškodovanki lažno izdajal celo za uradno osebo oz. policista in s tem storil kaznivo dejanje (lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo – po določilu 305. člena KZ-1). Storilca sta si prilaščala izključno denar in nakit.

Z uspešno izvedbo predkazenskega postopka so policisti PP Ajdovščina raziskali vsa navedena kazniva dejanja, katerih sta utemeljeno osumljena dva moška, stara 41 in 46 let, oba z območja Občine Ajdovščina. Oba sta sicer »stara znanca« policije, ki sta delovala večinoma v sostorilstvu, z izvrševanjem kaznivih dejanj pa sta si pridobivala prepotreben denar predvsem za nabavo dnevnih odmerkov prepovedane droge, s katero sta zasvojena.

V prvi polovici junija letos sta bila oba osumljenca tudi izsledena in na podlagi prvega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku jima je bila odvzeta prostost ter s kazensko ovadbo zaradi suma storitve več premoženjskih kaznivih dejanj (tatvine, velike tatvine, odvzem motornega vozila in lažnega izdajanja za uradno osebo) nemudoma privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je do zaključka kazenskega postopka zoper 46-letnega osumljenca odredil sodni pripor, za drugega (41-letnika) pa hišni pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran