radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 228 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 699 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so štirikolesnik kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 45-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Mladoletni kršitelj
Trebanjski policisti so bili 14. 6. nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru pred izobraževalno ustanovo v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletni voznik štirikolesnika pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila. V nesreči se ni nihče poškodoval, so pa policisti ugotovili, da voznik štirikolesnika med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na štirikolesniku pa je prevažal prav tako mladoletnega potnika, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika kombija z več kot dvema promiloma alkohola povzročila nesreči
16. 6. okoli 13.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči pri Srednji vasi. Ugotovili so, da je 44-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in se prevrnil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,29 miligramov alkohola. Zoper voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O prometni nesreči z udeležbo kombiniranega vozila so bili v noči na 17. 6. obveščeni tudi metliški policisti. 45-letni voznik kombija je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil. Voznik kombija je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Krško so v noči na 17. 6. med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 34-letni kršitelj iz Hrvaške je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Prometne nesreče z udeležbo motoristov
14. 6. okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča v kraju Dol pri Trebnjem. Po prvih ugotovitvah policistov je 17-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kmetijski traktor, ki je zavijal levo. 33-letni voznik traktorja je spremembo smeri pravilno nakazal s smernikom, kar naj bi motorist spregledal. V nesreči sta se lažje poškodovala motorist in mladoletni potnik na motorju.

Novomeški policisti so bili 16. 6. nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila na Otočcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega avtomobila, ki se je vključevala v promet s parkirnega prostora in ob polkrožnem obračanju zapeljala preko sredinske črte ter zaprla pot 49-letnemu motoristu. Motorist je po trčenju padel in se huje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica nesreče vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi
Policisti PP Novo mesto so 14. 6. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtvi je grozil, da bo ubil njo in otroke, jo pretepel in hudo poškodoval. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve, ki se zdravi v bolnišnici in otrok, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, hude telesne poškodbe in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. O ukrepu prepovedi približevanja so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika.

Vlomi in tatvine
V Veliki vasi pri Krškem je v noči na 14. 6. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil prenosni zvočnik in steklenico z alkoholno pijačo. Škode je za okoli 100 evrov.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je na Malem Slatniku med 10. 6. in 13. 6. nekdo skozi vrata vlomil v pomožni objekt in odtujil kosilnico, plinski štedilnik in orodje. Oškodovan je za okoli 800 evrov.

V Trebnjem je 14. 6. zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata balkona vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in lastnike oškodoval za okoli 3000 evrov.

V noči na 15. 6. je v kraju Maverlen neznanec vlomil v prostore društva in odtujil alkoholne in brezalkoholne pijače. Škode je za okoli 550 evrov.

V Brezovi Rebri so 15. 6. popoldne neznanci izkoristili nepazljivost oškodovanca in iz parkiranega odklenjenega avtomobila odtujili dokumente, bančno kartico in gozdarsko opreme. Oškodovan je za 400 evrov.

V noči na 16. 6. je na Uršnih Selih nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in denar in lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so 15. 6. med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli tri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Dva državljana Pakistana in državljana Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 14. 6. in 17. 6. izsledili in prijeli 17 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dvorce, Prilipe, Mihalovec in Jesenice na Dolenjskem. Policijski postopki s šestimi državljani Irana, po dvema državljanoma Mongolije, Iraka, Sirije, Palestine, Egipta in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran