radio tomi predvajalnik

policija splosniV gorah na Bovškem padel in se poškodoval planinec
Danes, 17. junija ob 7.44 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči zahodnih Julijskih Alpah (na območju gore Suhi vrh v bližini Male in Velike Mojstrovke), kjer je padel in se poškodoval planinec. Po sedaj zbranih podatkih je omenjeni pohodnik na omenjeni gori v bližini Male in Velike Mojstrovke padel približno 30 metrov globoko in se poškodoval. Na kraj nesreče so bili napoteni gorski reševalci GRS Bovec, poleg njih je posredovala tudi dežurna ekipa za posredovanje v gorah in posadka helikopterja Slovenske vojske, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Policija nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin navedene gorske nesreče.

V hribih na Tolminskem se je zaradi zdrsa poškodoval 65-letni planinec
Včeraj, 16. junija ob 12.02 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči v bližini Rdečega roba (1. 913 m visoka gora) na Tolminskem, kjer se je pri sestopu z omenjene gore v dolino zaradi zdrsa poškodoval 65–letni planinec z Gorenjske. Kasneje so na kraj posredovali reševalci GRS Tolmin in ga na kraju oskrbeli, nato pa so poškodovanca (sum zloma desne goleni) prevzeli člani dežurne ekipe za reševanje v gorah in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Na Tolminskem padel in se poškodoval 70-letni jadralni padalec
Kot smo že včeraj, 16. junija poročali, je bila Policija ob 12.12 uri obveščena o nesreči tujega jadralnega padalca na Tolminskem. Z ogledom in dodatnim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 70–letni jadralni padalec, državljan Švice, okoli 11.45 ure z vzletišča na Kobali vzletel z jadralnim padalom (znamke Phi Tenor). Po približno dveh minutah leta z jadralnim padalom je švicarski padalec storil napako oz. s padalom preveč zavrl, zaradi česar je posledično prišlo do nenadzorovane izgube višine in vrtenja. Švicar je namreč pričel krožno padati in po približno 50 metrih nekontrolirano pristal na vznožju okoli 200 metrov od vzletišča za jadralne padalce Kobala. Po nesreči so na kraju posredovali reševalci GRS Tolmin in NMP ZD Tolmin, ki so mu nudili medicinsko pomoč, nato pa so poškodovanega Švicarja prevzeli člani dežurne ekipe za reševanje v gorah in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

V prometni nesreči III. kategorije s štirikolesom na Kobariškem tri osebe telesno poškodovane
Včeraj, 16. junija ob 20.02 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo III. kategorije, ki se je zgodila blizu kampa izven naselja Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) in v kateri je bilo udeleženo štirikolo; ena oseba je bila huje, dve osebi pa lažje telesno poškodovani. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je 29–letni voznik vozil štirikolo po lokalni cesti izven naselja Trnovo ob Soči (proti tamkajšnjemu kampu). Na omenjenem vozilu (štirikolesniku) sta se peljala tudi dva sopotnika (27-letna sopotnica in mlajša oseba-otrok). Ko je omenjeni voznik iz lokalne ceste zapeljal levo na makadamsko parkirišče pri omenjenem kampu je zaradi neprilagojene hitrosti na makadamskem parkirišču izgubil oblast nad vozilom. S štirikolesom so se voznik in oba sopotnika prevrnili na makadamsko parkirišče. Pri tem je bila 27-letna sopotnica huje poškodovana in je bila s helikopterjem odpeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Druga dva udeleženca prometne nesreče (voznik in mlajši sopotnik), ki sta bila lažje poškodovana, zdravniške pomoči nista iskala. Udeleženci prometne nesreče v času prometne nesreče niso uporabljali zaščitne čelade. V zvezi s prometno nesrečo je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Prometni policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran