radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.
  • Na Trati v Škofji Loki je bila na delovišču najdena stara neeksplodirana ročna bomba. Zaradi varnosti so policisti območje zaprli. Strokovnjaki za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnim sredstvi so jo uničili na kraju. Takega predmeta se ne dotikamo, odstranimo se z območja najdbe in opozorimo druge za nevarnost ter pokličemo 112 ali 113. http://www.sos112.si/slo/page.php?src=os5.htm

policija splosniNesreče
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh gre za udeležbo kolesarjev. V enem primeru gre za nesrečo na Bledu, kjer je kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim. V drugi nesreči v Gorjah je kolesar padel sam.

V drugih dveh nesrečah so bile udeležene voznice z osebnimi avtomobili. Na Javorniškem Rovtu voznica zaradi močnega vpliva alkohola (0,84 mg/l) ni prevozila ovinka in je z avtomobilom zapeljala s ceste. Na Kokrici pa sta dve voznici trčili na krožišču.

Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

Kriminaliteta
Kranjskogorski policisti so včeraj zjutraj obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil, v Britofu pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec jo je pregledal. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Poostren nadzor nad hitrostjo
Na območju Kranja in Bleda je včeraj pokal nekajurni nadzor nad hitrostjo vožnje v prometu. Policisti so obravnavali 18 prekoračitev hitrosti in 21 drugih kršitev. V Kranju je s policisti sodelovalo tudi kranjsko redarstvo, ki je ugotovilo dodatnih 11 prekoračitev hitrosti. V naselju je bila najvišja izmerjena hitrost 82 km/h, druge kršitve pa so bile klasično povezane predvsem z neuporabo varnostnega pasu (11) in uporabo telefonov med vožnjo (7). Nihče od voznikov ni bil pod vplivom alkohola.

Vse troje kršitev zelo vpliva na prometno varnost, bilo pa jih je več, kot smo pričakovali, glede na to, da je še vedno aktualna nacionalna akcija za zmanjšanje hitrosti na cestah. Zato opozarjamo:

  • višja kot je hitrost, težje so posledice,
  • nepripetost je razlog za hude poškodbe in smrtne primere v primeru nesreče,
  • raba telefona med vožnjo se kaže v slabšem reakcijskem času in počasnejšem zaznavanju, daljši je čas ustavljanja, obstaja tudi večje tveganje pri odločitvah. To so trenutki, ko oči gledajo, možgani pa ne vidijo!

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran