radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 222 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali primeru nasilja v družini, v enem primeru policisti še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju, pri čemer so pridržali eno osebo in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1200 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v pokrit prodajni šotor trgovskega podjetja in odtujil več kosov električnih zobnih ščetk. Nastalo je za okoli 2600 evrov škode.

Na Litijski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so neznani storilci odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 3500 evrov škode.

Odkrit prostor za gojenje prepovedane droge konoplje rastline:
Kriminalisti policijske uprave Ljubljana so včeraj na območju Grosuplja po zbranih obvestilih in na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo, opravili preiskavo prostorov pri osumljenemu 51 letnemu slovenskemu državljanu. Pri preiskavi so odkrili posebej prirejen prostor za pridelavo in vzgojo prepovedane droge konoplja rastlina. Pri tem je bilo zaseženih okoli 400 rastlin prepovedane droge konoplja, pol kilograma posušenih rastlinskih delcev prepovedane droge konoplja in pripomočki za gojenje (grelce, luči, namakalni sistem…). Zoper osumljenca bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Osumljeni v preteklosti še ni bil obravnavan za (tovrstna) kazniva dejanja.

 grosuplje gojenje droge

Vlom v gostinski lokal, prijet osumljenec:
Danes okoli 0.30 ure so policisti pri kontroli terena na območju centra Ljubljane v gostinskem lokalu, ki je bil že zaprt opazili moškega. Ta je s kraja poskušal zbežati, vendar so ga policisti prijeli in zadržali. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljenec vlomil v gostinski lokal od koder je odtujil menjalnino in nekaj pijače. Osumljenca so, za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila pridržali in zoper njega vodijo predkazenski postopek. Osumljeni v preteklosti še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Prijeta in privedena osumljenca vlomov v vozila:
Ljubljanski policisti so to nedeljo odvzeli prostost 40-letnima državljanoma Slovenije, zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine po 205. členu KZ-1, ki sta jih izvršila v sostorilstvu v soboto, 15. 6. 2019 v popoldanskem času na Litijski cesti v Ljubljani, s tem ko sta z razbijanjem stekla vlomila v pet osebnih vozil. Iz treh vozila sta odtujila kolo, oblačila in ostale osebne predmete, v dveh primerih je ostalo pri poskusu. Z dejanji sta povzročila za okoli 3400 eur skupne škode. Oba sta bila s kazensko ovadbo včeraj privedena pred preiskovalnega sodnika, ki je zanju odredil pripor. Osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 21.30 je na Litijski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je voznik kombija zavijal levo na dovoz bencinskega servisa. Iz nasprotne smeri je pripeljal motorist, ki mu je voznik kombija odvzel prednost. Motorist je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Ko bodo zbrana vsa obvestila o nesreči, bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 13.30 so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni, da je voznik osebnega vozila na cesti med Spodnjo Besnico in Jančami zapeljal s ceste. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in trčil v brežino ter drevo, ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran