radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti
Šentjernejski policisti so nekaj pred 13. uro med kontrolo prometa v Šentjerneju ustavljali voznika kmetijskega traktorja. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, zato so zapeljali za njim in ga kontrolirali v Šmalčji vasi. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili tudi preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Traktor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V Dolnji Stari vasi je v noči na 17. 6. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Škode je za okoli 1000 evrov.

Na Mirni je v noči na 17. 6. neznanec skozi okno vlomil v zabojnik, ki ga uporablja društvo in odtujil živila in pijačo.

Poskus izmika mejni kontroli
17. 5. je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal avtobus slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled avtobusa, kjer so nad prednjo osovino našli skritega moškega, ki se je z nevarnim in tveganim ravnanjem skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Državljana Maroka so lahko s podvozja vozila rešili šele potem, ko so avtobus zapeljali nad kanal za pregled vozil. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

 obrezje ilegalci 1

obrezje ilegalci 2

(Foto: PMP Obrežje)

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Vukovcih in v Novem mestu izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tremi državljani Irana, tremi državljani Alžirije, dvema državljanova Palestine, državljanom Egipta in državljanom Sirije še niso zaključeni.

Najdeno truplo v reki Kolpi
Policisti, ki opravljajo naloge varovanja državne meje, so nekaj po 16. uri v reki Kolpi pri Bregu opazili truplo. Kriminalisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je bilo truplo v vodi že dlje časa. Na moškem truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, zdravnik iz Zdravstvenega doma Črnomelj pa je za pokojnega odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in ugotavljanjem identitete moškega.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran