radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicijska postaja Ajdovščina je v zadnjem trimesečju lanskega leta in v začetku 2019 obravnavala večje število premoženjskih kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ vlomnih tatvin, ter požigov in poskusov požigov, med drugim tudi enega od sakralnih objektov na Ajdovskem. Storilec si je prilaščal različne predmete, orodja... Z uspešno izvedbo predkazenskega postopka so policisti Policijske postaje Ajdovščina raziskali vsa navedena kazniva dejanja, katerih je utemeljeno osumljen 43–letni moški iz okolice Ajdovščine in so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj oz. gre za »starega znanca« policije.

V drugi polovici maja so policisti omenjenega osumljenca tudi izsledili z namenom, da bi ga v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku (na podlagi določil prvega odstavka 157. člena ZKP-1) nemudoma privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, vendar je bil zaradi zdravstvenih težav predan zdravniškemu osebju. Po zaključku zdravniške hospitalizacije pa bodo ajdovski policisti izvedli prekinjeno privedbo in ga izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi utemeljenih sumov storitve večjega števila premoženjskih kaznivih dejanj, ki se bo po zaslišanju tudi odločil o nadaljnji usodi omenjenega osumljenca.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran