radio tomi predvajalnik

policija splosniTa konec tedna so občani na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicali 977. V 220. primerih je šlo za interventne dogodke.

V nadaljevanju najprej o dogajanju obravnavanem v petek.

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Vinska Gora, Luče, Šentjur
V petek, okoli 15.30 ure, smo v Vinski Gori obravnavali prometno nesrečo v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. 32-letni voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in najprej trčil v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti in nato še v osebni vozili dveh voznic. Obe voznici, stari 46 in 57 let, sta se v trčenju lažje poškodovali, 32-letni povzročitelj pa huje.

Dobro uro kasneje smo hujšo prometno nesrečo obravnavali tudi v Šentjurju. 18-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Stopčam, je v bližini kmetijske šole zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v tovorno vozilo s katerim je nasproti pripeljal 50-letni voznik. 18-letna voznica se je v trčenju hudo poškodovala, njen 18-letni sopotnik pa lažje.

Nekaj pred 19. uro smo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali še na relaciji Luče - Mozirje. 40-letni voznik osebnega vozila nas je obvestil, da je vanj trčila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in po trčenju odpeljala ne da bi ustavila. 49-letno povzročiteljico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, smo izsledili v Lučah. Voznica je odklonila preizkus z alkotestom, zato smo ji odredili strokovni pregled in jo pridržali. 40-letni voznik, v katerega je povzročiteljica trčila se je v trčenju hudo poškodoval. V omenjenem primeru zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

Tatvina registrskih tablic - Celje
Na ulici Pod gabri v Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Tatvina kolesa z motorjem - Celje
Okoli polnoči smo v Celju obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Gilera Runner 50, registrskih številk CE C1-728. Lastnica je vozilo parkirala in zaklenila na parkirišču pri železniški postaji.

Poleg omenjenega smo v petek obravnavali več manjših zasegov prepovedanih drog. Najpogosteje je šlo za konopljo, hašiš in tabletke ekstazija.

Sobotno jutro je zaznamovala tragična utopitev 22-letnega fanta v Velenjskem jezeru o kateri smo med vikendom že poročali.

Nevšečnosti povezane z močnim deževjem
V soboto popoldne je močno deževje povzročalo težave tudi na našem območju. V Skornem pri Šoštanju je hudourniška voda zalila vozišče in nekaj hiš. Plazovi so ovirali promet v Lešju, v Lokovici in na cesti med Velenjem in Mozirjem. Zaradi poplavljenega vozišča je bila cesta za ves promet zaprta tudi v Pirešici. Na cesti med Laškim in Hotemežem so promet ovirala drevesa, ki so se zrušila na cesto ter večje količine peska, ki ga je voda prinesla na vozišče. Voda je zalila tudi več hiš v Laškem.

Tudi nedeljsko jutro so zaznamovale težave povezane z močnimi naliv in sicer predvsem na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaške Slatine. Voda je zalila več cest, stanovanjskih hiš in objektov. Voda je težave povzročala tudi drugod na našem območju.

Vlom v skladišče - Velenje
Danes zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v skladišče na Partizanski cesti v Velenju. Storilec je ukradel dve kosilnici na nitko, motorno žago, kotno brusilko, več motornih škarij za rezanje žive meje ter več puhalnikov listja.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran