radio tomi predvajalnik

policija splosniDrzna tatvina v Vrtojbi
Danes, 26. junija ob 5.45 uri, je bila Policija obveščena o drzni tatvini v Vrtojbi (območje nekdanjega mejnega prehoda) na škodo tujih državljanov. Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanca, državljana Romunije (49-letni moški in 35-letna ženska) pred tem počivala v osebnem avtomobilu (znamke VW Passat) na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu. Neznani moški ju je med počitkom prebudil in ju napodil stran, ker tam naj ne bi smela biti. Romunska državljana sta se s kraja odpeljala in se po nekaj minutah zaradi predrte pnevmatike z avtomobilom ustavila na odstavnem pasu pri bencinskem servisu v Vrtojbi (na izstopu iz Republike Slovenije) in začela z menjavo zadnje desne pnevmatike. V tistem trenutku pa je čez hitro cesto H4 (iz nasprotnega bencinskega servisa na vstopu v Sloveniji) pritekel neznanec, odprl zadnja leva vrata in iz njunega vozila odvzel moško torbico z vsebino (v njej sta oškodovanca imela poleg osebnih dokumentov, mobilnih telefonov in bančnih kartic tudi večjo vsoto gotovine) in s kraja pobegnil neznano kam. Policisti PP Nova Gorica okoliščine navedenega kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti z namenom preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj opozarjamo, da je med postanki na avtocestnih počivališčih treba nadzirati svoje vozilo in predmete v njem. Če se oddaljite, vozilo obvezno zaklenite, vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih mestih. Če na počivališčih ali avtocesti opazite sumljive osebe, ki se pretvarjajo, da potrebujejo pomoč ali da vam želijo pomagati, to nemudoma sporočite policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00 (več preventivnih nasvetov Policije glede preprečevanja tatvin na avtocestnih počivališčih na naslednji spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/67031-tatvine-na-avtocestnih-poivaliih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja ).

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Bovškem udeleženi dve vozili
Včeraj, 25. junija okoli 13.30 uri, se je zgodila prometna nesreča I. kategorije na regionalni cesti Vršič – Trenta in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 27–letni voznik kombija (VW Caravelle), državljan Češke, med vožnjo iz Vršiča proti Trenti v 29. ovinku srečal drugo vozilo (avtodom bele barve), neznane znamke in neznanih registrskih številk. Pri srečevanju je neznani voznik avtodoma zapeljal preveč na levo, tako da je med vozili prišlo do oplaženja z levimi vzvratnimi ogledali, voznik neznanega avtodoma pa je po nesreči odpeljal naprej proti Vršiču. V prometni nesreči je na vozilu oškodovanca nastala materialna škoda v višini približno sto evrov (razbito levo ogledalo). Ko bodo policist pobeglega voznika avtodoma izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.

Na Kobariškem vlomili v osebno vozilo
Včeraj, 25. junija popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil (znamke Renault Megane) na parkirišču pri reki Nadiža v naselju Podbela (Občina Kobarid). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom včerajšnjega dneva razbil zadnje manjše desno steklo in nato iz vozila odtujil torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg denarnice in osebnih dokumentov tudi gotovino). Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na novogoriško Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči III. kategorije blizu Ročinja padel in se huje poškodoval 35-letni motorist
Včeraj, 25. junija ob 14.51 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na cesti Ročinj–Kambreško (Občina Kanal ob Soči), kjer je padel in se predvidoma huje telesno poškodoval motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 35–letni voznik motornega kolesa (znamke Suzuki DL650) peljal iz Kambreškega proti Ročinju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem ovinku zapeljal preveč desno in nato z vozišča; motorno kolo se je ustavilo na pobočju približno enajst metrov pod cesto. Kasneje je predvidoma huje poškodovani sam prišel do ceste, kasneje pa so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Kanal. Zaradi telesnih poškodb (sum poškodbe hrbtenice) so poškodovanega motorista (z območja Bele krajine) prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti izsledili povzročiteljico prometne nesreče I. kategorije v Kanalu
Včeraj, 25. junija ob 16.26 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Kanal (Občina Kanal ob Soči), kjer je voznica osebnega avtomobila poškodovala oz. podrsala drugo parkirano osebno vozilo (znamke Audi) in s kraja odpeljala ne da bi drugemu udeležencu (oškodovancu) nudila ustrezne podatke. Policisti so pobeglo (36-letno) voznico izsledili na glavni cesti Plave – Solkan (v kraju imenovanem Dolga Njiva) in ji zaradi kršitev prometne zakonodaje (nepravilen premik z vozilom in zapustitev kraja prometne nesreče) izdali plačilni nalog.

Na Tolminskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 25. junija popoldne, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v naselju Volarje (Občina Tolmin) ustavili 29-letnega voznika neregistriranega motornega kolesa (znamke Yamaha) in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenje za ustrezno kategorijo vozil. Prav tako je bila na omenjenem motornem kolesu nameščena registrska tablica, ki pripadal drugemu motornemu kolesu. Prometni policisti so mu motorno kolo v skladu s prometne zakonodajo zasegli, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ob strugi reke Idrijce na Tolminskem se je lažje poškodoval moški
Policiste so včeraj, 25. junija ob 18.54 uri, obvestili, da je na območju naselja Slap ob Idrijci (pod mostom pri reki Idrijci) padel in se lažje poškodoval moški. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je slednji ležal na brežini ob kopališču. Med počitkom se je premaknil in pri tem zdrsnil po brežini navzdol v strugo reke Idrije ter se lažje poškodoval (udarec v glavo). Na kraju so ga oskrbeli tudi reševalci NMP ZD Tolmin, nato pa je bil poškodovanec napoten na kontrolni pregled v šempetrsko bolnišnico.

Iz prometa izločili dva voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 25. junija ob 3.25 uri v nočnem času, so prometni policisti v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 30–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so prometni policisti že prejšnjega dne oz. v ponedeljek, 24. junija ob 23.25 uri, v Vipavi ustavili 41–letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je tudi njemu pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.20 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran