radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes, 26. junija ob 9.44 uri, je bila Policija obveščena o hudi nesreči v naselju Bate (Mestna občina Nova Gorica), kjer se je med sečnjo oz. čiščenju pod daljnovodom poškodoval 21-letni delavec, državljan BiH, sicer zaposlen v eni od gospodarskih družb na območju Ljubljane. Po prvih zbranih podatkih je mlajši delavec splezal na drevo in s pomočjo teleskopske motorne žage žagal veje, ki so segale k daljnovodu. Slednji se je z omenjeno teleskopsko žago najverjetneje dotaknil daljnovoda in doživel električni udar in posledično padel z drevesa na tla s približno štiri metre višine. Kasneje so poškodovanega delavca na tleh reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD GE Nova Gorica dlje časa oživljali, vendar neuspešno in je podlegel poškodbam.

Zdravnica je na kraju lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija je o tragičnem dogodku poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin omenjene nesreče in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran