radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 25. junija ob 20.40 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči IV. kategorije na nekategorizirani javni površini v naselju Col in v kateri je ena oseba kasneje podlegla telesnim poškodbam. Policisti PP Ajdovščina so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja tragične nesreče med drugim ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi zapustitve vozila, brez ukrenitve vsega potrebnega s strani mlajšega voznika osebnega avtomobila, da se vozilo ne more samo premakniti. V prometni nesreči je ena oseba kasneje podlegla telesnim poškodbam, druga oseba pa je bila lažje telesno poškodovana. Prav tako je na dveh osebnih vozilih, kmetijskem traktorju, motornem kolesu in dveh mopedih nastala materialna škoda.

Po sedaj zbranih podatkih je mlajši voznik parkiral osebno vozilo na klančini poleg ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in zapustil vozilo, brez ukrenitve vsega potrebnega s strani voznika avtomobila, da se vozilo ne bi moglo samo premakniti. Omenjeni avtomobil je ob 20.39 uri nenadzorovano samo, vzvratno zapeljalo po asfaltirani klančini navzdol proti skupini ljudi stoječih na parkirišču ob drugi stanovanjski hiši. Vozilo je pri tem enega (62-letnega) moškega oplazilo in je v trčenju utrpel lahko telesno poškodbo, drugega 67–letnega moškega pa je osebno vozilo stisnilo ob parkiran kmetijski traktor (avtomobil je pri tem poškodoval tudi več drugih parkiranih motornih vozil).

Kasneje so hudo poškodovanemu moškemu na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina. Policistom PP Ajdovščina in reševalcem na kraju so pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. S strani preiskovalnega sodnika je bila odrejena sodna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino. Kasneje so hudo poškodovanega 67-letnika reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Danes, 26. junija v nočnem času, je bila Policija s strani zdravstvenega osebja obveščena, da je 67-letni moški v bolnišnici podlegel telesnim poškodbam.

Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin tragične nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega moškega kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).

Za posledicami prometnih nesreč je v letošnjem letu na Severnem Primorskem umrlo 10 oseb.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran