radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 267 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Rop
26. 6. nekaj minut pred 10. uro smo bili obveščeni o ropu prodajalne nakita v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi neznani moški v temnih oblačilih in z motoristično čelado na glavi vstopil v prodajalno in od osebja zahteval, da mu izroči zlat nakit. Grožnje je podkrepil s predmetom podobnim pištoli, odtujil večjo količino zlatega nakita in pobegnil. O ropu, v katerem ni bil nihče poškodovan, je novomeški OKC takoj seznanil policiste na širšem območju, ki so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev roparja. Z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljujejo tudi danes.

Tatvina
Med 25. 6. in 26. 6. je z delovišča na Dvoru nekdo odtujil dva akumulatorja in povzročil za 500 evrov škode.

V prtljažniku prevažal tujca
Nekaj pred 10. uro je na mejni prehod Slovenska vas, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom znamke Ford pripeljal 40-letni državljan Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in med postopkom ugotovili, da voznik v prtljažniku avtomobila prevaža državljana Kitajske in državljana Indije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 40-letnega osumljenca so pridržali, tujca pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so na območju Novega mesta v noči na 27. 5. izsledili in prijeli štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran