radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v primeru nasilja v družini, kjer policisti še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 8 tujcev (drž. Irana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v kraju Pudob in na območju Ljubljane. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na Viču je neznani storilec vlomil v hišo, od koder je odtujil gotovino in nakit. Lastnik je oškodovan za več tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v hišo, od koder pa ni ničesar odtujil in je ostalo pri poskusu. Nastalo je za okoli 50 evrov škode.

V Bežigradu je neznani storilec vlomil v hišo, od koder pa ni ničesar odtujil in je ostalo pri poskusu. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Na območju Ribnice je neznani storilec vlomil v prostore društva in odtujil motorno žago. Nastalo je za okoli 700 evrov materialne škode.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v poslovni objekt, od koder pa ni ničesar odtujil in je ostalo pri poskusu. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 5.45 je na Bregu pri Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila sama udeležena kolesarka, ki se je v nesreči huje telesno poškodovala. Po do sedaj zbranih obvestilih je med vožnjo zaradi tovora, ki ga je nepravilno prevažala padla po vozišču. Po vseh zbranih obvestilih, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj nekaj po 18. uri je na Dolenjski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj znanih ugotovitvah je do nesreče prišlo ker voznik osebnega vozila pri zavijanju levo v križišču ni pustil prednosti kolesarju. Kolesar pri tem ni upošteval znaka rdeče luči. V trčenju se je lahko telesno poškodoval. Ko bodo znane vse okoliščine prometne nesreče bo izveden ustrezen ukrep.

Na Tržaški cesti je okoli 10. ure prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozilo. Do nesreče je prišlo ker je voznik v križišču pri zavijanju odvzel prednost nasproti vozečemu vozilu. Pri tem je bila lažje poškodovana potnica v udeleženemu vozilu. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Okoli 22. ure je v križišču Gosposvetske in Dalmatinove ceste v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Voznik je pri vožnji skozi križišče zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je trčil v drevo in obcestno infrastrukturo ter nato še v tri kolesa. Voznik se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Objestna vožnja voznika črnega Audija, poziv pričam:
Policisti Policijske postaje Litija obravnavajo objestno vožnjo neznanega voznika, ki je 19. 6. 2019 okoli 15. ure s svojo vožnjo v Litiji na Zasavski cesti ogrožal udeležence v prometu. Neznani voznik črnega Audija je med vožnjo v smeri proti Zgornjemu logu nevarno prehitel več vozil in storil več prometnih prekrškov.

Morebitne priče objestne vožnje naprošamo, da pokličejo na Policijsko postajo Litija na telefonsko številko 01 890 02 80 ali se tam osebno zglasijo ali pokličejo na številko 113, lahko tudi anonimno na 080 1200.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran