radio tomi predvajalnik

policija splosniJunija lani smo v podjetju v Celju obravnavali nesrečo pri delu zaradi posledic katere je na kraju nesreče, pri izdelavi večje jamske vertikalne plinske peči, umrl takrat 51-letni moški.

Do nesreče je prišlo pri vstavljanju sredice oziroma retorte v notranjost peči, v katero je pred tem takrat 37-letni letni delavec zvaril kovinsko prečno palico, namenjeno za dvig. nanjo so namreč pritrdili verige od mostnega dvigala, s katerim so sredico vstavili v peč. Pri vstavljanju je 51-letni delavec stal na vrhu peči in upravljal dvigalo. Pri spuščanju sredice v peč je kovinska prečna palica popustila, zaradi česar je sredica padla v notranjost peči in zadela 51-letnega delavca, ki je poškodbam na kraju podlegel.

Konec preteklega meseca smo zaključili s preiskavo in na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo zoper tri osebe stare 32, 38 in 46 let, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu po členu 201/II, III in V Kazenskega zakonika-1.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran