radio tomi predvajalnik

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so v mesecih maju in juniju 2019, v sodelovanju z organizatorji prireditev, opravili 5 poostrenih nadzorov s področja uporabe prepovedanih drog na različnih koncertnih prizoriščih v Mariboru in okolici.

Med poostrenimi nadzori so opravili 156 zasegov prepovedanih drog in sicer:

  • en (1) zaseg prepovedane droge GHB, tekoči ecstasy,
  • enajst (11) zasegov kokaina,
  • deset (10) zasegov amfetamina,
  • dva (2) zasega kristalov MDMA,
  • petnajst (15) zasegov tabletk ecstasy, ki vsebujejo prepovedno drogo MDMA in
  • stosedemnajst (117) zasegov prepovedane droge konoplje rastline.

policija splosniKriminalisti so zasegli tudi dva t.i. bokserja, ki spadata v kategorijo hladnih orožij, zaradi česar gre za kršitev določil Zakona o orožju. Obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskava teh kaznivih dejanj še traja.

V zvezi z opisanimi ukrepi so policisti uvedli 154 t.i. hitrih postopkov o prekršku, 152 zaradi prepovedanih drog in 2 zaradi hladnega orožja, podali pa bodo tudi 2 obdolžilna predloga pristojnim sodiščem. V kolikor bo potrjen tudi utemeljen sum storitve opisanih kaznivih dejanj, bodo policisti podali kazenski ovadbi na pristojno tožilstvo.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran